ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σιιτική οργάνωση κρέμασε ομοιώματα του Τραμπ στη μνήμη του Σουλεϊμανί

2818015


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, 21:08

Μια σιιτική ένοπλη οργάνωση του Ιράν κρέμασε ομοιώματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βαγδάτη, παραμονή της συμπλήρωσης 40 ημερών από τον θάνατο του Άμπου Μάχντι αλ Μουχάντις, του επικεφαλής των φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα μαζί με τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.

Στη Σαντρ Σίτι, το προπύργιο των σιιτών και στην οδό Παλαιστίνης, μια από τις κυριότερες αρτηρίες της πρωτεύουσας, κρέμονταν χαρτονένια ομοιώματα του Τραμπ και Αμερικανών στρατιωτών ενώ στην πλατεία αλ Ουάτμπα, στο κέντρο της πόλης, είχαν στηθεί τεράστια πορτρέτα του αλ Μουχάντις και του Σουλεϊμανί που σκοτώθηκαν στις 3 Ιανουαρίου.

«Κρεμάσαμε τα ομοιώματα αυτά για τις τελετές που σηματοδοτούν τη λήξη του πένθους» ανέφερε ένας εκπρόσωπος των ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, της πιο ριζοσπαστικής πτέρυγας της Χασντ αλ-Σάαμπι. Αυτός ο πανίσχυρος συνασπισμός φιλοϊρανών παραστρατιωτικών ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη θα γίνουν επίσημες και λαϊκές τελετές στη Βαγδάτη, ιδίως στη Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία.

Ο αλ Μουχάντις ήταν επισήμως το «νούμερο 2» της Χασντ αλ-Σάαμπι, όμως στην ουσία ήταν ο ντε φάκτο ηγέτης της.

Η αμερικανική πρεσβεία έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εν όψει των εκδηλώσεων για τον αλ Μουχάντις και τον Σουλεϊμανί.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, 21:18

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!