Προβολή του Βόλου και του Πηλίου στην έκθεση Salon de Vacances Βρυξελλών

expo
milonas 728x90 1
728x110 2

Η Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Salon de Vacances 2020” στις Βρυξέλλες του Βελγίου από 6 έως 9 Φεβρουαρίου στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου φιλοξενήθηκε το σύνολο του προορισμού, οι Δήμοι Ζαγοράς Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίο,υ η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της περιοχής.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η βασικότερη έκθεση τουρισμού του Βελγίου, για τον λόγο αυτό έχει επιλεγεί από τον ΕΟΤ και υποστηρίζεται από το γραφείου του ΕΟΤ Κάτω Χωρών ως συνέχεια της παρουσίας της Ελλάδας στις Κάτω Χώρες μετά την έκθεση της Ολλανδίας.

Πολλοί επισκέπτες στο stand του Βόλου

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πλήθος επισκεπτών ενημερώθηκαν από το stand του Βόλου και Πηλίου για τον προορισμό, τις δυνατότητες διακοπών και των συμπληρωματικών δράσεων που μπορούν να συμπληρώσουν ένα πακέτο εμπειριών και να οδηγήσουν σε ένα επιτυχημένο πακέτο διακοπών στην περιοχή. Από την συμμετοχή στην έκθεση και την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες της, έγινε φανερή η αγάπη των Βέλγων που έχουν ήδη επισκεφτεί τον προορισμό στο παρελθόν και έχουν ήδη προγραμματίσει το επόμενό τους ταξί για τον Βόλο και το Πήλιο, αποδεικνύοντας έτσι τους ισχυρούς δεσμούς που δημιουργεί ο τόπος με τους επισκέπτες του. Επίσης ήταν ορατή η τάση που εμφανίζεται στην αγορά του Βελγίου και αφορά την στροφή των τουριστών σε μη μαζικούς τουριστικούς προορισμούς, αναζητώντας αυθεντικές περιοχές και εμπειρίες.

Η συνεργασία με το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών ήταν εξαιρετική γα ακόμη μία φορά κάτι που οδήγησε στον προγραμματισμό δύο δημοσιογραφικών ταξιδιών εξοικείωσης που αναμένεται να υλοποιηθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στην περιοχή.  Και τα δύο ταξίδια υλοποιούνται στο πλαίσιο τη καμπάνιας  Social Media www.Ilovegriekenland.nl και αφορούν  Travel bloggers και social media influencers που θα αναδείξουν  στοιχεία της πόλη και του βουνού, ενώ απευθύνονται κυρίως σε κοινό μικρής και μέσης ηλικίας και  μέσου και υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, που ενδιαφέρεται για ταξίδια, γαστρονομία και ευ ζην. Οι bloggers μέσα από την δική τους  εμπειρία θα ανακαλύψουν την πόλη και το βουνό, θα καταγράψουν τις εντυπώσεις τους, θα τις μοιραστούν με τους αναγνώστες τους και παράλληλα θα προβάλουν τον προορισμό, τις δράσεις και τις περιηγήσεις.

Επόμενος σταθμός: Τελ Αβίβ

Ο προορισμός συνεχίζει τις ενέργειες προώθησης της περιοχής με την επόμενη έκθεση με παρουσία του προορισμού όπου συμμετέχει ο Βόλος και το Πήλιο να πραγματοποιείται στο Τελ Αβιβ του Ισραήλ.

error: Content is protected !!