Τέλη του 2021 το λιμάνι του Βόλου σε ιδιώτες – Στο ΤΑΙΠΕΔ οι βουλευτές Μαγνησίας

dixmude 02 1024x993 1

Με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ριχάρδο Λαμπίρη συναντήθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή, Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, για τα θέματα του λιμανιού του Βόλου. 

KEN 728X100

Ο κ. Λαμπίρης επιβεβαίωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον αμερικάνικων και ελληνικών εταιρειών για το εμπορικό κομμάτι του λιμανιού και επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να διευθετηθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021. Οι υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες του λιμανιού, όπως η κρουαζιέρα και η εκμετάλλευση χώρων πιθανότατα θα παραμείνουν στη διοίκηση του ΟΛΒ. 

Ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι, άσχετα από το επενδυτικό ενδιαφέρον, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έγκριση αφενός της εικοσιτετράωρης λειτουργίας του λιμανιού και αφετέρου της λειτουργίας ζώνης επισκευών. Πρόκειται για δύο αποφάσεις που θα φέρουν δουλειές στο λιμάνι του Βόλου, ένα ιστορικό λιμάνι με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Επίσης, ο  Χρήστος Μπουκώρος υπογράμμισε την ανάγκη δημοπράτησης του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας, ένα έργο που θα αυξήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα του λιμανιού του Βόλου και η δημοπράτηση του οποίου αναμένεται εντός του 2020. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Λαμπίρης δήλωσε σύμφωνος προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, προκειμένου το λιμάνι του Βόλου να πάψει να είναι ο «φτωχός συγγενής» των άλλων μεγάλων λιμανιών της χώρας και να εγγράψει τις υπεραξίες, τις οποίες μπορεί και δικαιούται σε δραστηριότητες, άσχετα με το τι και πότε θα παραχωρηθεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. 

error: Content is protected !!