Ανακοίνωση του ΕΚΛ για απόλυση εργαζομένων στη Λάρισα

EKL EKL
milonas 728x120

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας:

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει τις απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων που δουλεύουν στο εργοστάσιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην Λάρισα. Οι απολύσεις αυτές έχουν ως στόχο το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης γιατί γίνονται την ώρα  που το κλαδικό Σωματείο στον Μέταλλο, η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας, βρίσκεται σε διαδικασία αρχαιρεσιών ενώ 4 από τους συναδέλφους είναι υποψήφιοι για τα όργανα του Σωματείου.

Αρχικά απολύθηκαν 8 εργαζόμενοι στον έναν από του δύο εργολάβους της ΙΝΤΡΑΚΑΤ αλλά μετά από δυναμική παρέμβαση των συνδικαλιστών του Σωματείου αναγκάστηκαν να τις ανακαλέσουν. Την επόμενη όμως ημέρα απολύθηκαν εκ νέου δύο(2) από τον ίδιο εργολάβο καθώς κι άλλος ένας(1) από τον δεύτερο εργολάβο. Οι 2 από του 3 απολυμένους είναι υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες του κλαδικού Σωματείου.

Οι διάφορες προφάσεις που ακούγονται (περί μείωσης της δουλειάς, ακύρωση παραγγελιών κα) δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους και δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι απολύσεις ανακοινώθηκαν αμέσως μετά στην γνωστοποίηση στους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΙΝΤΡΑΚΑΤ των υποψηφιοτήτων των συναδέλφων.

Η αλήθεια είναι ότι η εργοδοσία δεν μπορεί να χωνέψει τη δράση των συνδικαλιστών που παλεύουν με τις ταξικές δυνάμεις για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει συνολικότερα στην ζωή των εργαζομένων, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, για τις εργασιακές σχέσεις.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις έρχονται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει από τη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, στο δικαίωμα μας στην κοινωνική ασφάλιση.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

«Συνάδελφοι στο εργοστάσιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, βρισκόμαστε σε φάση εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το συνδικάτο Μετάλλου στο Νομό Λάρισας.

Οι εκλογές ξεκίνησαν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου οι εργολάβοι που συνεργάζονται με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ προχώρησαν σε απόλυση 4 συναδέλφων που είναι υποψήφιοι για το συνδικάτο Μετάλλου αλλά και άλλων εργαζομένων, με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να χωνέψει η εργοδοσία τη δράση των συνδικαλιστών που παλεύουν με τις ταξικές δυνάμεις για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα στη ζωή μας, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, για τις εργασιακές σχέσεις. Η εργοδοσία έχοντας πάρει όλα αυτά τα χρόνια μέτρα για να υπάρχουν συνάδελφοι με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, διαφορετικές συμβάσεις αλλα και εργοδότες προχωρά σε κατάπτυστη παρέμβαση και ΑΠΟΛΥΣΗ των συναδέλφων μας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει από τη βουλή νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στις εργασιακές μας σχέσεις, στο δικαίωμα μας στην κοινωνική ασφάλιση.

Το χτύπημα αυτό ΔΕΝ μπορεί να περάσει έτσι. Από την πρώτη στιγμή τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου αντιδράσαμε και καταφέραμε να πάρει πίσω τις δυο απολύσεις ο ένας εργολάβος, ενώ την επόμενη κιόλας μέρα προχώρησε σε νέα απόλυση συναδέλφου που εργάζεται χρόνια στο εργοστάσιο της Ιντρακατ και είναι με σύμβαση εργολάβου. Ταυτόχρονα επιχείρησε να αλλάξει τη σύμβαση ενός ακόμα συναδέλφου –που αρχικά είχε απολύσει- από αορίστου χρόνου σε τρίμηνη σύμβαση.

Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι απαράδεκτες και πρέπει να καταδικαστούν από όλους μας. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!! Χρειάζεται να οργανωθεί άμεσα η αντίδραση μας με όλες μας τις δυνάμεις να μην ΠΕΡΑΣΕΙ η προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει και να δημιουργήσει φόβο ανάμεσα μας. Ζούμε και εργαζόμαστε όλοι μαζί. Βγάζουμε παραγωγή τόνων καθημερινά με αυτους τους συναδέλφους μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε οργανωμένα, ενωτικά και δυναμικά ώστε οι μεθοδεύσεις αυτές να αποκρουστούν.

Μόνο η ενότητα και η πάλη των εργαζομένων ανεξαρτήτου σύμβασης ή ειδικού χώρου δουλειάς είναι η πραγματική μας δύναμη.

Η πείρα μας είναι συγκεκριμένη: ΟΠΟΤΕ οι εργάτες έκαναν πίσω με τον φόβο ότι δεν μπορουν να αντιμετωπίσουν τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας έχασαν!! Θέλουν να ξεριζώσουν κάθε φωνή που παλεύει για τα δικαιώματα μας!!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!! Όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικούμε ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.»

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!