Η Extinction Rebellion διαδηλώνει στο περιθώριο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου

2821707
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, 18:53

Ακτιβιστές της οργάνωσης Extinction Rebellion διαδήλωσαν σήμερα στο περιθώριο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, καταγγέλλοντας τις επιπτώσεις της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την οργάνωση, δεκάδες διαδηλωτές μπλόκαραν την κυκλοφορία κοντά στον χώρο όπου πραγματοποιούνται οι επιδείξεις, οι οποίες ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν έως την Τρίτη.

Με την κινητοποίηση αυτή οι διοργανωτές θέλουν να καταγγείλουν τις επιπτώσεις της βιομηχανίας της μόδας στον «πλανήτη, τους ανθρώπους και τα ζώα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Σάρα Άρνολντ.

«Αυτό το σύστημα έχει οικοδομηθεί στην απαρχαίωση, την εκμετάλλευση και την υπερπαραγωγή» συμπλήρωσε η ίδια, «παρά τις συζητήσεις που διεξάγονται στους κόλπους της βιομηχανίας της μόδας, το οικολογικό αποτύπωμά της επιτείνεται».

Την περασμένη Δευτέρα, η Extinction Rebellion είχε στείλει επιστολή στο Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας για να ζητήσει την ακύρωση της Εβδομάδας Μόδας που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, 18:56

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!