Ο μεγάλος «χαμένος» της κρίσης στη Θουριγγία

2821822
stergiou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, 03:26

Το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) είναι ο μεγάλος «χαμένος» της κρίσης που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θουριγγία, όπου ο υποψήφιός του δέχθηκε να εκλεγεί Πρωθυπουργός του κρατιδίου με την στήριξη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), αλλά και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία μέτρηση πρόθεσης ψήφου της εφημερίδας Bild, το FDP σε ομοσπονδιακό επίπεδο πέφτει στο 6%, μόλις μία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή, καταγράφοντας απώλειες δύο μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), ακόμη και μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της αρχηγού του CDU Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ να παραιτηθεί από την ηγεσία, παραμένει στο 28%, ενώ οι Πράσινοι στο 20%, οι Σοσιαλδημοκράτες και η AfD στο 15%. Μία μονάδα κερδίζει η Αριστερά και φθάνει στο 10%.

Η προσεχής δοκιμασία για τα κόμματα είναι οι τοπικές εκλογές στο Αμβούργο, την επόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του ZDF, οι Φιλελεύθεροι θα μείνουν πιθανότατα εκτός κοινοβουλίου, καθώς δεν ξεπερνούν το 4,5%. Στις εκλογές του 2015 το FDP είχε συγκεντρώσει ποσοστό 7,5%.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, 03:28

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!