ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διπλό αποκριάτικο σκακιστικό τουρνουά στον Βόλο

DSC 5717 0031

 Με επιτυχία και σημαντικότατη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Διπλό αποκριάτικο τουρνουά Ράπιντ της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου (Σ.Ε. Βόλου) την Κυριακή 16 Φεβρουάριου 2020. Το τουρνουά ήταν δυο ομίλων και 6 γύρων. Στον Α όμιλο που είχε διεθνή αξιολόγηση (FIDE) συμμετείχαν 32 σκακιστές από συλλόγους του Βόλου, του Αλμυρού και της Χαλκίδας με πολλούς από αυτούς να διαθέτουν σημαντική εμπειρία σε τουρνουά ράπιντ.

KEN 728X100

 Στο Β όμιλο συμμετείχαν 34 αδιαβάθμητοι σκακιστές μικροί και μεγάλοι που είτε, δεν διαθέτουν σκακιστικό δελτίο είτε εκπαιδεύονται στη Σκακιστική Ένωση Βόλου και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο περιβάλλον ενός τουρνουά.   

 Συνολικά 66 σκακιστές και σκακίστριες σ΄ ένα πολύ άνετο και ευχάριστο περιβάλλον όπως είναι οι χώροι του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (υποστηρικτή του τουρνουά) με αρκετούς από αυτούς να εμφανίζονται λόγω της ημέρας με αποκριάτικες στολές και με συνοδεία γονέων ή κηδεμόνων ήρθαν αντιμέτωποι στις ασπρόμαυρες σκακιέρες σε ένα καθαρά πνευματικό άθλημα. 

 Στον Α όμιλο πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Κ. Τζαμτζής με 6/6, δεύτερος ο Draci R., με 5/6 και τρίτος ο Καρανικόλας Θ. με 4,5/6. Στους παραπάνω απονεμήθηκαν αντίστοιχα χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο. Πρώτος στην κατηγορία (16 – 13) αναδείχθηκε ο Αγραφιώτης Στυλ., πρώτος στην κατηγορία <12 ο Γκαβαρδίνας Αντ. και πρώτο κορίτσι η Κρικέλα Μαρία. Στους νικητές αυτών των ειδικών κατηγοριών απονεμήθηκαν χρυσά μετάλλια.

Στις υπόλοιπες θέσεις κατατάχθηκαν οι παρακάτω σκακιστές:

Αγραφιώτης Μ., Σαρίκας Σ., Χατζηπολίτης Γ., Μιχαλόπουλος Κλ., Στασινός Ηλ., Πατρίκος Δ., Μπουγάς Γ., Φωτεινάκης Αγγ., Γκαβαρδίνας Χρ., Μπουγάς Θ., Αναστασίου Μ., Κρικελάς Κ., Κουτίδης Αθ., Αλεξόπουλος Φιλ., Φλέρης Χρ. Νικολόπουλος Χρ., Κούντριας Κ., Τζαμτζής Βικτ., Κοσμίδης Ι., Κούντριας Απ., Νικολόπουλος Ι., Ψυχογιός Απ., Συγγελούδης Ορφ., Κοσμίδης Π., Μιχαλακόπουλος Φ. και Συγγελούδης Ε.

Στον Β όμιλο πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Πάσσαλης Κων/νος με 6/6, δεύτερος ο Φλέρης Γ. με 5/6 και τρίτος ο νεαρός Βέλλιος Κων/νος με 4,5/6 και τους απονεμήθηκαν  αντίστοιχα χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο. Πρώτο κορίτσι αναδείχθηκε η νεαρότατη Θεοχαροπούλου Χριστίνα που κέρδισε τις εντυπώσεις για τη φινετσάτη αποκριάτικη εμφάνιση αλλά και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της.

Στις υπόλοιπες θέσεις κατατάχθηκαν οι κάτωθι συμμετέχοντες:

Χαρίλας Ν., Σταματάς Ορφ., Αναγνώστου Βικτ., Καρράς Αθ., Σαχίνης Χ., Λιάκος Γ., Ευαγγελινός K., Παπαθανασίου Γ., Χαχούδης Π., Βέλλιου Μαρία, Ζμάς Γ.,  Ζωιτοπούλου Γεωργία, Ζμάς Σερ., Ζωιτόπουλος Ι., Τσιάνος Γ., Πίσπας Αν., Τσοχατζής Άρ., Νύκτας K., Γεωργατζάς Β., Παπασταματίου Σοφία, Μποχώρης Π., Μπετσάνης Φρ., Νικολάου Άννα, Παπακοσμάς Ν., Δρακάτος Ν., Παπασταματίου Θ., Καρρά Βαρβάρα, Νύκτας Ν., Νύκτα Μαρία και Καλτσά Σταυριάνα.

Στο τέλος του τουρνουά έγιναν οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές από τους Καρανικόλα Θεόδωρο (έφορο υλικού και εκπαιδευτή σκακιού της Σ.Ε. Βόλου) και Χατζηπολίτη Γεώργιο (πρόεδρο και εκπαιδευτή σκακιού της Σ.Ε. Βόλου). Το δύσκολο έργο της διαιτησίας έφεραν σε πέρας οι FIDE ARBITER, Καβούρης Γεώργιος (ταμίας του συλλόγου) και Δημόπουλος Χρήστος μέλος του συλλόγου. Τεχνική υποστήριξη προσέφεραν ο Ζαχείλας Λουκάς αντιπρόεδρος της Σ.Ε. Βόλου και διευθυντής του τουρνουά, το μέλος του Δ.Σ. Πετρούλιας Δημ., ο Κορώνας  Βασίλης (έφορος αγώνων και εκπαιδευτής σκακιού της Σ.Ε. Βόλου) και ο Σκοτεινιώτης Γιάννης (γ. γραμματέας του συλλόγου).

Τα πλήρη αποτελέσματα μπορεί να τα δει κάποιος στα λινκ: http://chess-results.com/tnr516344.aspx?lan=19  και http://chess-results.com/tnr517459.aspx?lan=19

Πληροφορίες για τη δράση της ΣΕ Βόλου στο: facebook.com/sevolou/

error: Content is protected !!