ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έδωσαν όνομα στη δημοτική Βιβλιοθήλκη Αλμυρού

86659842 2766861380070793 258212171115134976 n
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το όνομα του παιδαγωγού Στέφανου Κομμητά έλαβε η δημοτική βιβλιοθήκη Αλμυρού.

KEN 2

Ο δήμαρχος της πόλης, σε δήλωσή του ανέφερε:

“Σε μια εποχή που τη διακρίνει η έκπτωση αξιών και ιδανικών, η κενότητα των λόγων και η απώλεια κάθε πνευματικότητας και φροντίδας για τον Πολιτισμό, μεγαλώνει η ανάγκη να αναζητάμε στηρίγματα και σημεία αναφοράς.

Να ανιχνεύουμε το νήμα που μας συνδέει με το παρελθόν και τις καταβολές μας, με την πνευματική δημιουργία όσων πάσχισαν να συγκροτήσουν και να στήσουν στα πόδια του το νεοελληνικό κράτος, εξασφαλίζοντας την ιστορική του συνέχεια.

Ένας από αυτούς ήταν και το άξιο τέκνο της περιοχής μας, ο Κωφιώτης λόγιος, παιδαγωγός και δάσκαλος του Γένους, Στέφανος Κομμητάς.

Μια σπουδαία λόγια προσωπικότητα, με μεγάλη πνευματική καλλιέργεια, με παροιμιώδη ευρυμάθεια και με άρτια επιστημονική κατάρτιση.


Που δεν κράτησε ωστόσο τίποτε από τον πλούτο του φωτισμένου μυαλού του για τον εαυτό του, αλλά διέθεσε όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη της ελληνικής παιδείας, στην πνευματική αφύπνιση και στον φωτισμό του Γένους μέσα σε πολύ δύσκολα χρόνια.

Με αποδεδειγμένη την φιλοπατρία του, αλλά και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το μικρό χωριό του Δήμου μας, τους Κωφούς.

Υπήρξε ωστόσο, μια παραγνωρισμένη, δυστυχώς, προσωπικότητα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ογκώδους έργου του (των 40 τόμων και 13.000 σελίδων), παραμένει ακόμη και σήμερα, άγνωστο στους πολλούς.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα η σημερινή ημέρα.

Διότι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού να δοθεί το όνομά του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, αποδίδεται η προσήκουσα Τιμή και ο σεβασμός προς αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα των Γραμμάτων που δεν έτυχε της αναγνώρισης και της αποδοχής που της ταίριαζε.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αλμυρού προς αναγνώριση της προσφοράς στα ελληνικά γράμματα αυτού του σπουδαίου τέκνου του.

Είναι κυρίως το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε πως ο Δήμος μας οφείλει να στέκεται στο πλευρό όσων μοχθούν με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση για να προάγουν τον τόπο μας και τον πολιτισμό του και μάλιστα, αν είναι δυνατό, ενόσω αυτοί βρίσκονται ακόμη στη ζωή.”

error: Content is protected !!