«Η Πριγκίπισσα της μοναξιάς» παρουσιάστηκε στο Ορφανοτροφείο Βόλου από τη Μάγδα Πανώρια [εικόνες]

Στιγμιότυπο 2020 02 17 8.07.53 μμ

Το νέο βιβλίο της Μάγδας Πανώρια, “Πριγκίπισσα της μοναξιάς” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις, παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο Ορφανοτροφείο του Βόλου.

KEN 728X100

Για το βιβλίο μίλησε ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής και η φιλόλογος Σοφία Νικολάου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκδότης Γιάννης Κρανιάς και ο πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας Θεοδώρου, ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Γιατί με αποκαλείς πριγκίπισσα;», τον ρώτησε κάποιο βράδυ αυθόρμητα.

«Είσαι όμορφη σαν πριγκίπισσα. Τα αστέρια είναι το στέμμα σου και η βροχή το φόρεμά σου. Η σιωπή και η μοναξιά, οι αυλικοί σου. Πριγκίπισσα της μοναξιάς. Της δικής μου μοναξιάς…».

Alba είναι το όνομά της. Πριγκίπισσά μου, την αποκαλεί ο πατέρας της και σαν πριγκίπισσα τη μεγαλώνει. Είναι ο Μάρκο Λεβόζο, ένας από τους ισχυρότερους άντρες της μαφίας του Παλέρμο στη δεκαετία του ‘80.

Στα 11 της αναγκάζεται να τη φυγαδεύσει μακριά.

Καταλήγει σαν την ξυπόλητη Σταχτοπούτα στο ορφανοτροφείο του Βόλου, με διαφορετικό όνομα και υποδύεται έναν ρόλο που μισεί.

Συνοδοιπόροι στην ψεύτικη ζωή της ένα παιδί με νοητική ανεπάρκεια, ένας γοητευτικός άντρας και η φωνή του νεκρού πατέρα της.

Ταξιδεύει σαν αερικό ακροβατώντας ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν, στο μίσος και στην αγάπη, έχοντας δύο ταυτότητες. Προσπαθεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να αλλάξει την πορεία της ζωής της, ενώ ο τίτλος της πριγκίπισσας την ακολουθεί σε ένα παιχνίδι της μοίρας με αποκαλύψεις και ανατροπές για τις οποίες κανείς δεν την προετοίμασε.

Η περιπέτεια και οι εφιάλτες φαίνονται πως δεν έχουν τελειωμό. Το τίμημα βαρύ και όλα δείχνουν πως θα το πληρώσει… Ή μήπως όχι; Αξίζει πάντα η αλήθεια κάθε θυσία; Ακόμη και ανθρώπινη;

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου:

Η Μάγδα Πανώρια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου, με πολύ καλές γνώσεις αγγλικών και υπολογιστή. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Εργάζεται ως Διοικητικό Προσωπικό στο ΝΠΔΔ ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης και στην υπηρεσία Βοήθεια Στο Σπίτι.

Αγαπημένο της χόμπι ο χορός και το διάβασμα και αγαπημένο της άθλημα το κολύμπι. Τις ώρες που νιώθει μοναξιά δημιουργεί ήρωες και πλάθει ιστορίες.

Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ακρωτηριασμένες Ψυχές» από τις εκδόσεις Εντύποις και το 2018 πήρε μέρος στην ανθολογία διηγημάτων με τίτλο «Ιστορίες του Άλλοτε» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις I write,  με το διήγημα «Φλανδρώ».

Δείτε εικόνες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!