ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε το «Αστεράκι» της Ζωή Γεροστάθη στον Βόλο [εικόνες]

Στιγμιότυπο 2020 02 17 7.57.10 μμ
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι Εκδόσεις Πηγή, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Μαγνησίας, η Ισραηλιτική κοινότητα Βόλου και η συγγραφέας Ζωή Γεροστάθη, παρουσίασαν σήμερα στο Μεταξουργείο της Νέας Ιωνίας, το νέο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Αστεράκι μου…».

KENT728X100 1

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, μίλησαν οι Νένα Ζήση (Συγγραφέας – MSc Κοινωνικής Ανθρωπολογίας), Κώστας Μάγος (Αν. Καθ. του Παν. Θεσσαλίας/ Συγγραφέας), ενώ συντόνισε o Ηλίας Κουτσερής, Δημοσιογράφος/ Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Βόλου). Συμμετείχε μάλιστα η Γ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου και χαιρετισμό απηύθυναν οι Μαρσέλ Σολομών, Πρ. Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου και Απόστολος Μούσιος,Πρ. Συλ. Εκπαιδευτικών Μαγνησίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για το ολοκαύτωμα. Πώς να βάλεις στην παιδική ψυχή τόσο τρόμο και παραλογισμό; Δεν μπορεί, θα υπάρχει τρόπος σκέφτηκα και ένα κουτί γεμάτο χάρτινα αστέρια ήρθε να με βγάλει από την δύσκολη θέση. Ένα κουτί γεμάτο χάρτινα παιδικά αστεράκια και ένα ριγέ φόρεμα γίνονται η αιτία για να βγάλει απ’ την ψυχή της η προγιαγιά της μικρής Ρεβέκκας τον τρόμο και τον παραλογισμό που έζησε στα χρόνια της κατοχής. Τα αγαπημένα χάρτινα αστεράκια που με τόση χαρά μάζευε σαν έπαθλο η φίλη της εγγονής της, κάθε φορά που την επαινούσαν, της έφεραν στη μνήμη εικόνες που είχαν κρυφτεί στα βάθη του μυαλού της και μεταμορφώθηκαν σε λέξεις. Λέξεις που γνώρισαν στις δύο φίλες ένα κομμάτι της ιστορίας που όλοι θέλουμε να μην επαναληφθεί ποτέ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η συγγραφέας

H Ζωή Γεροστάθη γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στην Αργαλαστή Πηλίου. Είναι εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης. Μέσα στην τάξη χρησιμοποιεί την θεατρική αγωγή και την αφήγηση ως μέσο ενίσχυσης της διδασκαλίας της. Έχει εκδώσει δύο ακόμη παιδικά βιβλία, ένα έμμετρο θεατρικό οικολογικού περιεχομένου με τον τίτλο «Μια αρκούδα …μια φορά» και ένα παραμύθι με ισχυρά αντικαπνιστικά μηνύματα και τον τίτλο «Χοπ…τρύπωσα» Πιστεύει πως τα παιδιά είναι οι καλύτεροι κριτές και πως για να διδάξεις κάτι σε αυτά, πρέπει να μιλήσεις στην καρδιά τους εμπνέοντας τα.

Δείτε εικόνες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

error: Content is protected !!