ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακροδεξιά τα κίνητρα του φονιά της Έσσης

2823973
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 09:41

Σε ακροδεξιά κίνητρα παραπέμπει ένα βίντεο-ομολογία του Γερμανού Τομπίας Ρ. – του ανθρώπου που, σύμφωνα με την Bild, έσπειρε χθες τον θάνατο στο Χανάου. Συγκεκριμένα σε κάποιο σημείο του οπτικοακουστικού υλικού ο δράστης φέρεται να λέει ότι «συγκεκριμένοι λαοί που δεν μπορούν να εκδιωχθούν πλέον από τη Γερμανία θα πρέπει να εξοντωθούν».

Η γερμανική κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη έπειτα από το πρωτοφανές μακελειό. Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν γύρω στις 22:00 χθες το βράδυ σε μπαρ με ναργιλέδες στο κέντρο του Χανάου. Ο δράστης χτύπησε το κουδούνι, εισήλθε στο χώρο των καπνιστών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως γύρω του, σκοτώνοντας συνολικά πέντε νεαρά άτομα – τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα. Οι περισσότεροι φαίνεται να ήταν κουρδικής καταγωγής.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο δεύτερος τόπος του εγκλήματος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Μπροστά σε ένα ψιλικατζίδικο ακούστηκαν εκ νέου πυροβολισμοί. Τραγικός ο απολογισμός κι εκεί: τέσσερις νεκροί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη νεκρό στο σπίτι του, δίπλα σε ένα ακόμα πτώμα. Ο συνολικός απολογισμός της χθεσινής αιματηρής νύχτας στο Χανάου είναι 11 νεκροί.

 

 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 09:50

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!