Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του εύζωνα οπλίτη Θωμά Σπυρίδωνος

2824130
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 14:15

728X100

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε, το πρωί της Πέμπτης, τρισάγιο στη μνήμη του εύζωνα οπλίτη Θωμά Σπυρίδωνος στην Προεδρική Φρουρά και ακολούθησε η τελετή ονομασίας της αίθουσας των εστιατορίων της Προεδρικής Φρουράς σε αίθουσα Εύζωνα ΘΩΜΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ως ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα. Ο άτυχος Θωμάς Σπυρίδωνος, πριν από έναν χρόνο, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την ώρα που βρισκόταν στον θάλαμο στις εγκαταστάσεις της Φρουράς. Το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά και απροειδοποίητα, λίγο μετά την εκτέλεση υπηρεσίας φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ενώ ξεκουραζόταν στο θάλαμο της Προεδρικής Φρουράς. Αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τη ζωή του.

Απευθυνόμενος στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε έναν συνάδελφό σας, ο οποίος μαζί σας υπηρέτησε τις αρχές και τις αξίες της Προεδρικής Φρουράς. Αρχές και αξίες, οι οποίες απηχούν το πνεύμα, την ιστορική διαδρομή και την προοπτική του έθνους μας. Έπεσε κατά την άσκηση του καθήκοντος, παρά το γεγονός πως ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει έγινε. Έτσι ήταν το θέλημα του Θεού».

 

Παράλληλα σημείωσε ότι «εμείς σήμερα, εδώ, έχουμε χρέος να τιμούμε τη μνήμη του, να τιμούμε το παράδειγμά του» και πρόσθεσε: «Όσοι τον γνωρίσατε και τον ζήσατε κρατήστε τον χαραγμένο στη μνήμη σας. Εκείνοι που δεν τον γνωρίσατε, αλλά είστε σήμερα εδώ και εκείνοι που θα έρθουν και θα βλέπουν το όνομά του χαραγμένο σε αυτήν την αίθουσα, ας αναλογίζονται το παράδειγμά του. Γιατί τέτοια παραδείγματα είναι πολύτιμα ιδίως σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στους οικείους, τους γονείς, τους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος και επισήμανε: «Ο πόνος, βεβαίως, είναι αβάσταχτος, το κενό δεν μπορεί ν’ αναπληρωθεί, αλλά να θυμάστε: Η αιωνιότητα των ανθρώπων εξαρτάται από αυτό που αφήνουν πίσω τους και όχι από τα χρόνια που περνούν επί γης. Κατά τούτο ο Σπύρος θα έχει την αιωνιότητα εκείνη, η οποία χαρακτηρίζει τους ανθρώπους με το δικό του ήθος και τη δική του πίστη στην πατρίδα. Αιωνία η μνήμη του».

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 14:47

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!