ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμποροϋπάλληλοι Βόλου: Διαφωνίες για ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

unnamed file
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την έντονη διαφωνία του σχετικά με τις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας.

KENT728X100 1

 Η ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας στις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Ένα Συνέδριο λίγων ωρών, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται σε κανένα καταστατικό. Είναι στα όρια της πρόκλησης ότι στο Συνέδριο στερείται το λόγο η εργατική τάξη της χώρας και δίνεται ο λόγος στον πρωθυπουργό της κυβέρνησης την ίδια στιγμή που στη βουλή θα ψηφίζει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και που ανακοινώνει νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Διαφωνούμε με την παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων που θυμίζουν άλλες εποχές.

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υπερασπιστούμε την διεξαγωγή ενός συνεδρίου  – παρωδία με ΜΑΤ, Εργοδοσία και κυβέρνηση να καθορίζει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Αυτές τις ηγεσίες που ενώ διορισμένες ως προσωρινή διοίκηση, «που δεν μπορεί να πάρει απόφαση για απεργία», υπογράφει την ανανέωση της άθλιας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Αυτήν την ηγεσία υπερασπίζεται και στην πρόσφατη ανακοίνωση του το ΕΚΒ.

Ζητούμε να πραγματοποιηθεί συνέδριο με βάση το καταστατικό, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της εργατικής τάξης της χώρας, με αντιπροσώπους των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, χωρίς την παρουσία αστυνομίας και κατασταλτικών μηχανισμών.

Το συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και όχι των αφεντικών. Να οριστεί κανονική διαδικασία όπου θα μπορεί να υπάρξει συζήτηση  για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.»

error: Content is protected !!