Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο TheNewspaper.gr: «Ψευτοδίλημμα του χθες τα περί Αριστεράς και Δεξιάς»

31952800 19960225
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Αρχές Μαρτίου ο Αλέξης Τσίπρας ανηφορίζει Λάρισα για την εναρκτήρια εκδήλωση της κίνησης πολιτών του «Δεξιού Ρεύματος» του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί μεταξύ άλλων, θα βρει και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με την οποία και συνεργάστηκε στενά στο Υπουργείο Εσωτερικών, όταν η ίδια κρατούσε το τιμόνι.

Όπως υπογραμμίζει μιλώντας στο TheNewspaper.gr δεν έρχεται για να «εδραιώσει» την δική της θέση, αλλά για να σφραγίσει μία κοινή πολιτική επιλογή που στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Και όταν την ρωτούμε «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;» η ίδια μας μιλά για ψευτοδιλήμματα του χθες, καθώς αυτή την ώρα η στόχευση είναι η δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης που θα υπηρετεί τις ιδέες του πολιτικού φιλελευθερισμού με τις κοινωνικές προτεραιότητες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.

Όσο για τους ΑΝΕΛ; Ο κύκλος αυτός έχει κλείσει για την ίδια, αν και όπως χαρακτηριστικά σημειώνει είναι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που της δόθηκαν σε αυτή την πολιτική της επιλογή.

Χορτασμένη πάντως από την πολιτική της διαδρομή αυτό που φαντάζεται για τα επόμενα δέκα χρόνια, είναι να την έχει ο Θεός καλά και να έχει  πολλά εγγόνια…

Συνέντευξη: Ειρήνη Θεοδωροπούλου

Με την πολύ καλή εμφάνιση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στον τρόπο που πολιτεύεστε μετέπειτα, διεκδικείτε έναν ενεργό ρόλο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όποιος όμως γνωρίζει πολύ καλά την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μπορεί να πει «τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι»…

   Θεωρώ ότι στην πολιτική έχω πορευτεί με εντιμότητα και συνέπεια, μία διαδρομή που οι συμπολίτες μου εκτιμούν και επικροτούν. Έτσι λοιπόν θα συνεχίσω, υπερασπιζόμενη πάντοτε το συμφέρον του τόπου μου, το οφείλω σε όλες και όλους εκείνους που με εμπιστεύονται και με τιμούν με την ψήφο τους, όλα αυτά τα χρόνια.

     Είμαι υπερήφανη γι’ αυτή τη σχέση που έχω με τους πολίτες της Μαγνησίας, την οποία «έχτισα» και διατηρώ σε βάσεις ισοτιμίας, προσφοράς, τιμιότητας, και ειλικρίνειας. 

Δεν νιώθετε «ξένο σώμα», προερχόμενη από τα σπλάχνα της ΝΔ. στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κάποιος θα έβρισκε πιο φυσικό την επιστροφή σας στη ΝΔ, από το να σας αποκαλούν «συντρόφισσα» οι σύντροφοι της Αριστεράς…

Δεν πιστεύω σε αυτού του είδους τα ψευτοδιλήμματα περί αριστεράς και δεξιάς, τα οποία στοχεύουν στην παραπλάνηση και στον αποπροσανατολισμό των πολιτών. Ζούμε σε πολύ εύθραυστες και μεταβλητές συνθήκες, τις οποίες δεν έχουμε την πολυτέλεια να ορίζουμε με όρους του χθες.

     Σημασία έχουν οι πολιτικές και οι στοχεύσεις που ακολουθούνται και είναι οι μόνες που διαφοροποιούν μεταξύ τους τα κόμματα και τους πολιτικούς δηλαδή:

     Νεοφιλελευθερισμός, προνόμια για τους λίγους, φτώχεια για τους πολλούς, ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, διαφθορά και διαπλοκή από τη μία πλευρά ή ισότιμες ευκαιρίες για αξιοπρεπή εργασία και εισοδήματα για όλους, δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, ασφάλεια, πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, που είναι οι πολιτικές τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια η προηγούμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα; Αυτό δεν αποτελεί πλέον δίλημμα για εμένα.

Η έλευση του Αλέξη Τσίπρα στην Λάρισα σε λίγες ημέρες «εδραιώνει» την θέση σας;

Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Απλά η παρουσία του στην εναρκτήρια εκδήλωση της κίνησης πολιτών που δημιουργούμε είναι το επιστέγασμα μίας κοινής πολιτικής επιλογής που στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ». Η κίνηση αυτή που έχει ως χαρακτηριστικό την πολιτική πολυσυλλεκτικότητα, στη μορφή της σύνδεσης και της σύνθεσης πολιτικών συλλογικοτήτων που έχουν συναφείς πολιτικές αρχές και συμβατούς αξιακούς κώδικες, δηλώνει παρούσα στο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης που θα υπηρετεί τις ιδέες του πολιτικού φιλελευθερισμού με τις κοινωνικές προτεραιότητες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοικτό παράθυρο για την εμπλοκή του και πάλι στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Θα ήσασταν θετική σε μία «αναγέννηση» των ΑΝΕΛ, του κινήματος που υπήρξατε ιδρυτικό μέλος;

    Η πολιτική εμπειρία που συνέλεξα στο κίνημα αυτό ήταν πολύτιμη. Είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, για τη δυνατότητα που είχα να προσφέρω στον τόπο μου, αλλά και για την συμμετοχή μου σε μια συλλογική προσπάθεια που στόχευε να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, να ανακουφίσει την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, να πατάξει την διαπλοκή και την διαφθορά, με γνώμονα πάντοτε το συλλογικό και εθνικό συμφέρον. Θεωρώ ότι οι ΑΝΕΛ έχουν κάνει πλέον τον κύκλο τους και εκπλήρωσαν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν. Ασφαλώς και είμαι υπερήφανη για αυτή την πολιτική επιλογή μου.

Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν ότι η παρούσα κυβέρνηση, δεν μπορεί παρά να είναι βραχύβια. Ασπάζεστε αυτή την άποψη;

Θεωρώ ότι δυστυχώς η παταγώδης αποτυχία αυτής της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Μακάρι να μην συμβεί αυτό και να διαψευστώ, γιατί αρκετά έχει υποφέρει ο ελληνικός λαός, αλλά πολύ θα ήθελα να δω, πως θα μπορούσε η παλιά αποτυχημένη συνταγή διακυβέρνησης να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα από τα καταστροφικά του παρελθόντος.

Εκφράσετε την ενόχληση σας για την «άκομψη» μη αναφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την αξιοποίηση της Βαμβακουργίας. Τέτοιες «αντεγκλήσεις» είχαν καταγραφεί και παλαιότερα, στην περίπτωση του Μεσογειακού Χωριού, που ποτέ δεν έγινε; Αυτή την φορά είστε αισιόδοξη ή θα μείνουμε πάλι με τις μακέτες;

Με έκπληξη παρακολούθησα πριν λίγες ημέρες τους  Υπουργούς Ανάπτυξης και Παιδείας κ.κ. Α. Γεωργιάδη και Ν. Κεραμέως κατά την υπογραφή της  συμφωνίας για την αξιοποίηση του ακινήτου της «Βαμβακουργίας Α.Ε.», έκτασης 87 στρεμμάτων, που βρίσκεται  στη Νέα Ιωνία, που θα προσφέρει περισσότερες από 500 φοιτητικές εστίες, χώρους διδασκαλίας, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις, να παραλείπουν συνειδητά  να αναφερθούν στην καθοριστική συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση του έργου, αλλά και της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η παράλειψη αυτή καταδεικνύει αναμφίβολα έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.

     Πάντως, για το συμφέρον των φοιτητών μας, αλλά και της πόλης μας, εύχομαι ειλικρινά αυτό το τόσο σημαντικό έργο, να υλοποιηθεί χωρίς καθυστερήσεις, στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Πώς φαντάζεστε την Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δέκα χρόνια;

Εφόσον ο Θεός μου χαρίζει υγεία, υποθέτω ότι θα συνεχίσω να είμαι μαχητική και διεκδικητική για τον τόπο μου, ελπίζοντας να έχω πολλά εγγόνια.

error: Content is protected !!