ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)

9 skrekas larissa vamvaki

Την στήριξη που χρειάζονται οι βαμβακοπαραγωγοί θα τους δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα το μεσημέρι της Παρασκευής για το 1ο Συνέδριο για το Βαμβάκι που γίνεται στην πόλη μας.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι μαζί με τους αγρότες, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, θα χαράξει τη νέα στρατηγική οι κυβέρνηση, πως θα στηριχθούν οι νέοι αγρότες και πως θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα για να λυθεί το υδατικό πρόβλημα στη Θεσσαλία. Αναφορά έκανε και στον Αχελώο, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να μεταφερθεί νερό για να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πραγματική στήριξη στην Ελληνίδα αγρότισσα και τον Έλληνα αγρότη, στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, προσέλκυση νέων αγροτών στις καλλιέργειες και ταυτόχρονα προστασία του περιβάλλοντος.

Το βαμβάκι είναι μια βασική καλλιέργεια για την ελληνική αγροτιά και θα την στηρίξουμε με όσα μέσα χρειάζεται. Να προχωρήσουμε σε νέα καλλιεργητικά πρότυπα, να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα του νερού που υπάρχει στη Θεσσαλία. Υπάρχει μεγάλο υδατικό έλλειμμα. Και ετοιμάζουμε μεγάλο εθνικό κέντρο για να λυθεί το πρόβλημα με το αρδευτικό νερό. Θα σχεδιάσουμε τα αγροτικά έργα υποδομής για να το λύσουμε. Θα μιλήσουμε με όλους τους αγρότες σήμερα για αν σχεδιάσουμε μαζί την νέα στρατηγική και μέσα από την συζήτηση πιστεύω θα τους δώσουμε την στήριξη που χρειάζονται για να μείνουν στα χωράφια τους.

Σε ότι αφορά τον Αχελώο, δε μπορεί από την μία πλευρά να περισσεύουν νερά και να πλημμυρίζουν οι περιοχές του Αχελώου και από την άλλη να κινδυνεύουν με ερημοποίηση πάνω από 2 εκ. στρέμματα. Πρέπει να λοιπόν να μεταφέρουμε ποσότητα νερού προς τον θεσσαλικό κάμπου για να λύσουμε το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας».

Αναλυτικά σε βίντεο οι δηλώσεις του Κώστα Σκρέκα:

ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου διεξάγεται το Συνέδριο για το Βαμβάκι, περίμεναν τον κ. Σκερέκα οι αγρότες προκειμένου αν του θέσουν τα αιτήματα τους.

«Ελάτε στο γραφείο μου να τα πούμε και να τα λύσουμε» τους είπε ο κ. Σκρέκας.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)Κ. Σκρέκας από Λάρισα: Θα στηρίξουμε το βαμβάκι – Τι του είπαν οι αγρότες (φωτο – βίντεο)

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!