Αφιερωμένη στο Επιμελητήριο η φετινή εκδήλωση κοπής πίτας των ΓΑΚ

87378264 215912636218087 4790863799089364992 n 1024x480 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στον φιλόξενο χώρο του Αναγνωστηρίου τους έκοψαν και φέτος τα Γενικά Αρχεία του Κράτους την πίτα τους σε μια λιτή εκδήλωση την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Είναι το ετήσιο ραντεβού που δίνουν οι Εργαζόμενοι με τους Φίλους των ΓΑΚ (τοπικές αρχές, λογίους, φιλίστορες, φιλότεχνους, εκπρόσωπους πολιτιστικών σωματείων), για να τους τιμήσουν και να τους ευχαριστήσουν για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την Υπηρεσία και με κάθε τρόπο συμπαραστέκονται στο έργο της.

KENT728X100 1

Την εκδήλωση χαιρέτισε η επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Ιουλία Πεντάζου, Μέλος της Εφορείας των Γ.Α.Κ., που τόνισε την εξωστρέφεια και το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία των ΓΑΚ Μαγνησίας. Στη συνέχεια η Προϊσταμένη Αννίτα Πρασσά και οι Εργαζόμενοι Αγγελική Νικολάου, Άλκηστις Σανιδά, Βασίλης Μουτκανάς και Μαρία Νάστου παρουσίασαν τις δράσεις του 2019 (προσκτήσεις και εκθέσεις αρχείων, εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, σεμινάρια κ.λπ.). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις απουσίες τριών καλών Φίλων των ΓΑΚ που έφυγαν μέσα στο 2019, του Κώστα Λιάπη, του Σοφοκλή Μουρτζόπουλου και της Καίτης Σιαφά-Αντωνούλα.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Μεγάλο μέλος του αρχείου του φυλάσσεται στα ΓΑΚ Μαγνησίας. Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάγδαρης με κείμενα της Αννίτας Πρασσά, για τη δημιουργία του οποίου συνέβαλαν με το αρχείο τους και τα ΓΑΚ.

Το φλουρί έπεσε στην δημοσιογράφο και δημοτική σύμβουλο Ελένη Παπαθανασίου – Αποστολάκη, η οποία κέρδισε το βιβλίο «Η καταστροφή των φακέλων» του Βαγγέλη Καραμανωλάκη.

error: Content is protected !!