Με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα εξοπλίζονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου

20180825 172244 1 1024x487 1
stergiou
fotou
728x110 3

Τον εξοπλισμό των κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε έγκριση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου  «Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού κοινωνικών δομών και δομών απασχόλησης του Δήμου Βόλου» προϋπολογισμού 287.408 ευρώ.  Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Βόλος.

728X100

Το συγκεκριμένο έργο αφορά των εξοπλισμό των κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου (Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Αστέγων, Γραφείο διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center), Γραφείο Πληροφόρησης για το πρόγραμμα «Επιχειρείν», Κοινωνικό Κέντρο (Hotspot) Ξηροκάμπου, Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων) με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και ηλεκτρονικά συστήματα, ηλεκτρικές συσκευές, τηλεφωνικό κέντρο με τηλεφωνικές συσκευές, έπιπλα γραφείου και συστήματα διευκόλυνσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

«Μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την αναβάθμιση των αστικών υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων της Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλο και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο προχωράμε  στον εξοπλισμό των κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα προκειμένου να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα  τις τεχνολογίες πληροφορικής, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και των ευπαθών ομάδων  και τη διασύνδεση  Κοινωνικών Φορέων για την καλύτερη ασφάλεια, αποδοτικότητα και αποφυγή αλληλοεπικάλυψης των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

Η αναβάθμιση των συγκεκριμένων δομών οδηγεί στη βελτίωση της πρόσβασης των δυνητικά ωφελούμενων σε υπηρεσίες και δράσεις πρόνοιας και απασχόλησης, με σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση, την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

error: Content is protected !!