Συμβουλές από τον Λ. Καλαθά για την διαρροή παροχής νερού

Καλαθας

Διαρροή παροχής νερού: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Οι διαρροή στην παροχή νερού είναι ένα από τα προβλήματα με τα οποία οι υδραβλικοί έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

KEN 728X100

Το γεγονός ότι μπορεί μία σωλήνα να χάνει νερό είναι πολύ φυσικό καθώς είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας χρήσης ή κάποιου άλλου εξωτερικού παράγοντα όπως μπορεί να είναι οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις η επίλυση του προβλήματος μπορεί να είναι πολύ απλή αλλά σε κάποιες άλλες μπορεί να είναι μια εργασία που απαιτεί γνώσεις και εξειδίκευση καθώς το μεγαλύτερο μέρος των σωληνώσεων είναι τοποθετημένο σε τοίχους και μέσα σε πατώματα οπότε και η όποια βλάβη δεν μπορεί να είναι εμφανής με το μάτι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιλέξουμε να απευθυνθούμε στους σωστούς επαγγελματίες υδραυλικούς.

Μήπως έχετε αυξημένη κατανάλωση νερού;

Μήπως τον τελευταίο καιρό οι λογαριασμοί του νερού είναι ιδιαίτερα υψηλότεροι συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές; Αρχικά θα πρέπει να πούμε πως αν θέλετε να εντοπίσετε την διαφορά θα πρέπει να συγκρίνετε τον υπάρχον λογαριασμό με τον λογαριασμό της ίδιας περιόδου την προηγούμενη χρονιά. Αυτό θα το κάνετε γιατί είναι άτοπο να συγκρίνουμε τον λογαριασμό του χειμώνα με τον λογαριασμό του καλοκαιριού μια και το καλοκαίρι η κατανάλωση νερού είναι πολύ μεγαλύτερη.

Εάν για την ίδια περίοδο καταναλώνεται περισσότερο νερό τότε μάλλον θα πρέπει να το ψάξετε παραπάνω. Αυτό που μπορείτε να κάνετε αρχικά είναι να επιλέξετε μία πρωινή ώρα, πριν ακόμη ανοίξετε τις βρύσες στο σπίτι σας και αφού έχει μαζευτεί νερό και να πάτε να κάνετε έλεγχο στο ρολόι, εάν οι δείχτες κουνιούνται και αυτό φαίνεται να μετράει τότε μάλλον υπάρχει κάποια διαρροή και θα πρέπει να καλέσετε κάποιον ειδικό υδραυλικό.

Μήπως σας κλέβουν το νερό;

Το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να κλέβει νερό από την δική σας παροχή δεν είναι καθόλου απίθανο ειδικά τις δύσκολες ημέρες της κρίσης που διανύουμε.

Η ΔΕΥΑ ελέγχει το νερό που φτάνει στο σπίτι σας και όχι το πως αυτό καταναλώνεται από εσάς εάν λοιπόν έχετε κάποια τέτοια υποψία μην την αφήνετε να πέσει κάτω και καλέστε τον Λ. Καλαθά για να την εντοπίσει.

Εντοπισμός διαρροής νερού

Κάποιες φορές μπορεί να έχουμε μια διαρροή από την βρύση η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα. Τι γίνεται όμως όταν η διαρροή είναι σε κάποιο σημείο των υδραυλικών εγκαταστάσεων το οποίο δεν φαίνεται;

Όπως αναφέραμε παραπάνω και όπως όλοι γνωρίζουμε το μεγαλύτερο μέρος των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι κρυμμένο μέσα στους τοίχους και στα πατώματα. Μια διαρροή σε κάποιο σημείο αυτού είναι μια πολύπλοκη υπόθεση που απαιτεί τον επαγγελματία με την κατάλληλη εμπειρία και κατάλληλο εξοπλισμό.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με τις διαρροές νερού είναι να καλέσετε κάποιον υδραυλικό

Επικοινωνήστε με τον ειδικό!
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΛΑΘΑΣ
ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 70 ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 6972 011 265

error: Content is protected !!