Περιπολικά… κίνδυνος ατυχήματος για Λαρισαίους οδηγούς – Συνεχίζουν να “τυφλώνουν” παρά τις διαμαρτυρίες

peripoliko 1
milonas 728x120

Ακόμη και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, δια της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας προ μηνών είχαν προχωρήσει σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα, αλλά ουδενός το αυτί δεν έχει… ιδρώσει.

Οι καταγγελίες πολιτών για τη διαρκή χρήση των φάρων από τα περιπολικά τη νύχτα, κατά σχετική διαταγή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. (“για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών”!) συνεχίζουν να καταφθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Και πράγματι, για όποιον έχει την ατυχία να βρεθεί ως οδηγός ή επιβάτης, πίσω ή μπροστά από ένα περιπολικό όχημα, η εμπειρία είναι αμείλικτη! Τα νέα τύπου δε, led φώτα των φάρων, κυριολεκτικά τυφλώνουν με αποτέλεσμα να ελοχεύει κίνδυνος ακόμη και για ατύχημα!

Με εύγλωττο τρόπο η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας είχε μεταφέρει ακριβώς αυτά τα διαρκή “δυσμενή σχόλια”, επιχειρηματολογώντας κατά της άσκοπης χρήσης του φάρου. “Τόσο οι συνάδελφοι, όσο και οι πολίτες αναφέρουν, ότι η μόνιμη χρήση φάρου, ιδιαίτερα από τα οχήματα που διαθέτουν τύπου led, προκαλεί θάμβωση στους οδηγούς τόσο των υπηρεσιακών όσο και των λοιπών οχημάτων” σημείωνε η ΕΑΛ μεταξύ άλλων, βάζοντας φυσικά στην εξίσωση και άλλες καίριες παραμέτρους όπως το ότι “μόνιμη χρήση φάρου μπορεί να προκαλέσει θάμβωση στον οδηγό και στο πλήρωμα, με δραματικά αποτελέσματα αν χρειαστεί να εμπλακούν σε ξαφνικό συμβάν με ανταλλαγή πυρών” αλλά και πως σε απομακρυσμένες περιοχές το περιπολικό γίνεται ουσιαστικά “κινούμενος στόχος”.

Ας μείνουμε όμως στον βασικό λόγο διαμαρτυρίας πλήθους πολιτών. Αλήθεια, αν, ω μη γένοιτο, προκληθεί ατύχημα, την ευθύνη θα αναλάβει ποιός; Το πλήρωμα του περιπολικού που αναγκάζεται να εκτελέσει μία αμφιλεγόμενη (αν όχι εκτός λογικής κατά πολλούς) διαταγή; Ή εκείνος που έλαβε και υπέγραψε τη διαταγή;

Ο αξιότιμος Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας δε ζει στην πόλη; Δεν αφουγκράζεται τα παράπονα και τις υποδείξεις των ενστόλων τους οποίους διοικεί και πολύ περισσότερο των πολιτών; Έχει κάτι να απαντήσει εκτός του ότι αποτελεί “άνωθεν εντολή”;

Στην κατακλείδα, η αφοπλιστική τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης της ΕΑΛ: “Η χρήση φωτεινών και ηχητικών μέσων είναι για σοβαρούς λόγους και όχι για το θεαθήναι. Η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών δεν αυξάνονται με τα λαμπάκια, αλλά με σύγχρονα και δυναμικά μοντέλα αστυνόμευσης με αστυνομικούς εκπαιδευμένους και καλά εξοπλισμένους”.

Διαφωνεί κανείς;

Α.Ρ.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!