ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μιχάλης Καπουρνιώτης στο TheNewspaper.gr: Η αποτελεσματικότητα και οι συμπολίτες μας θα κρίνουν το μέλλον του καθενός μας

Μιχάλης Καπουρνιώτης

Στα 35 του χρόνια έχει την ευθύνη εννέα δημοτικών ενοτήτων και καθημερινά βρίσκεται σε διαφορετικό Δημαρχείο, αφού έχει επιλέξει να έχει ιδία άποψη για τα ζητήματα της κάθε δημοτικής ενότητας. Ως αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων ο Μιχάλης Καπουρνιώτης έχει την χαρά όπως τονίζει της μεγάλης εμπειρίας να έρχεται σε καθημερινή επαφή με σπουδαίους ανθρώπους της υπαίθρου, με αγωνιστές του μόχθου, με ανθρώπους της τιμής, της ελληνικής περηφάνιας.

KEN 728X100

Μιλά αναλυτικά στο TheNewspaper για τον σχεδιασμό των έργων περιφερειακά του Βόλου, ενώ δεσμεύεται ότι κατά τη δεύτερη θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής το βάρος της ευθύνης θα πέσει στην περιφέρεια.

Ως άνθρωπος του αθλητισμού παρουσιάζει και τους στόχους της Δημοτικής Αρχής μετά την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο, καθώς στόχος είναι ο αθλητικός τουρισμός να ενισχυθεί στην παρούσα θητεία και να δημιουργήσει επιπρόσθετο όφελος στην τοπική οικονομία και όχι μόνο.

Βέβαια, ως «νιόπαντρος» αφού παντρεύτηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη τα όνειρά του για την επόμενη δεκαετία η δημιουργία μίας όμορφης οικογένειας…

Συνέντευξη: Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 Προεκλογικά ο Αχιλλέας Μπέος τόνιζε ότι κατά την πρώτη θητεία δόθηκε βαρύτητα στο κέντρο, και τώρα, σε αυτή την θητεία της Δημοτικής Αρχής η βαρύτητα θα δοθεί στην περιφέρεια. Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, ποιες οι προτεραιότητες σας, αυτούς τους πρώτους μήνες της νέας θητείας;    

 Φυσικά και δόθηκε βαρύτητα στο κέντρο του Δήμου στη προηγούμενη, πρώτη θητεία της Δημοτικής μας Αρχής, χωρίς να παραβλεφθούν όμως οι ενότητες. Το κέντρο είναι το σημείο αναφοράς, είναι η εικόνα του Δήμου μας.

Είναι  δέσμευση του Δημάρχου μας, κ. Αχιλλέα Μπέου, ότι η δεύτερη θητεία μας, ως Δημοτική Αρχή, θα αφορά κυρίως έργα αναβάθμισης των Δημοτικών Ενοτήτων.          

Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί ή είναι σε εξέλιξη είναι πολλά και άλλα μεγάλα ή μικρότερα, αλλά εξ ίσου απαραίτητα για τους Δημότες μας.                       Μόνον ενδεικτικά να αναφέρω κάποια(σύνδεση με το αποχετευτικό σε Αγχίαλο και Αισωνία, επέκταση του αγωγού για σύνδεση με φυσικό αέριο μέχρι και τις Μικροθήβες, σύνδεση με νερό σε απομακρυσμένα χωριά, αφού μετά τις Σερβανάτες και το Παλιούρι θα αποκτήσει νερό μετά από 100 σχεδόν χρόνια), θα διαπιστώσετε το ενδιαφέρον μας για τις ενότητες. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020, περιλαμβάνονται παιδικές χαρές για τις ενότητες και εργασίες βελτίωσης των κοιμητηρίων. Επίσης, για αναπλάσεις στο αστικό περιβάλλον, θα διατεθούν 3,7 εκ. ευρώ για τέσσερις πλατείες στην Αγριά, στο Αλωνάκι και στη Νέα Αγχίαλο. Θα διατεθούν 1,4 εκ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία. Δεν θέλω να αναφέρω τα εν εξελίξει έργα, που ο κάθε δημότης της κάθε ενότητας γνωρίζει. 

 Ωστόσο, κάποιοι από την αντιπολίτευση ασκώντας κριτική υποστηρίζουν ότι η μόνη δουλειά που γίνεται είναι στην «βιτρίνα» της πόλης, στη Λεοφώρο Δημητριάδος και την Ιάσονος. Τι υποστηρίζετε;

Μόνον κάποιος που εμφορείται από αντιπολιτευτικό μένος και οίστρο, μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Ένα τεράστιο ποσοστό συνδημοτών μας, αντελήφθη, ότι έπρεπε να αρχίσει η αλλαγή όψης του Δήμου από το κέντρο και σιγά – σιγά να φθάσει μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σημείο του. Έδωσε στον Δήμαρχό μας και στο συνδυασμό μας, ένα τεράστιο ποσοστό επανεκλογής, σχεδόν 60%, με εμπιστοσύνη ότι η βελτίωση της εικόνας της πόλης του Βόλου, θα συμβεί σε κάθε γειτονιά του Δήμου. Το εγχείρημα έχει πετύχει, ο Βόλος είναι πλέον προορισμός, με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη. Να είμαστε καλά και στο τέλος της θητείας θα διαπιστωθεί η επιβεβαίωση των όσων υποσχεθήκαμε.

 Περιοχή Αγριάς, Αρτέμιδας, Ιωλκού, Πορταριάς, Μακρινίτσα, Αισωνίας, Νέα Αγχίαλος. Πώς μπορείτε να ελέγξετε αυτή την αχανή έκταση και πόσο ενεργός είναι ο ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων;

Πραγματικά ο έλεγχος και ο συντονισμός του έργου που συντελείται στα κοινοτικά διαμερίσματα είναι κάτι που απαιτεί και κόπο και χρόνο. Να μη ξεχνάμε, ότι είμαστε ο 7ος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, με 9 Δημοτικές Ενότητες και 150 χιλ. περίπου κατοίκους. Επίσης να μη μας διαφεύγει ότι όλοι θέλουν τον Αντιδήμαρχο παρόντα, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε στιγμή, σε κάθε πρόβλημα. Γεγονός εκ των πραγμάτων αδύνατο αλλά προσπαθούμε να είμαστε παντού. Σιγά σιγά όλοι ενστερνίζονται ότι υπάρχει η ιεράρχηση των προς επίλυση προβλημάτων και μαθαίνουν το προορισμό, τη σπουδαιότητα και τη λειτουργία των κοινοτικών συμβουλίων, με τα οποία έχουμε άριστη συνεργασία, καθημερινή επαφή αλλά και προσωπική. Πλέον, και μετά από συνεννόηση με τον δήμαρχο μας, έχει εκδοθεί πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο κάθε μέρα βρίσκομαι σε διαφορετικό δημαρχείο, ώστε η πρόσβαση σε όλους τους πολίτες να γίνεται πια εύκολα και η επαφή μας να είναι και προσωπική. Για μένα είναι μεγάλη εμπειρία το ότι ήρθα σε επαφή με σπουδαίους ανθρώπους της υπαίθρου, με αγωνιστές του μόχθου, με ανθρώπους της τιμής, της ελληνικής περηφάνιας. Μίλησα με επαγγελματίες, με αγρότες, με νοικοκυρές κι επιστήμονες και ένιωσα την αγάπη τους για τον τόπο μας και την αγωνία τους για το μέλλον. Πιστεύω ότι, σαν νέος άνθρωπος, έχω τη δυνατότητα γνήσιας επικοινωνίας με δυναμικές ομάδες του Δήμου. Με συνεχή αγώνα και με συνέπεια σίγουρα θα αντιμετωπίζονται και θα επιλύονται, κατά το δυνατόν, τα προβλήματα των δημοτών.

 Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η αξιοποίηση της Βαμβακουργίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γεγονός που δεν σχολιάστηκε καν από την Δημοτική Αρχή. Πιστεύετε ότι είναι ένα έργο που θα έχει την τύχη του Μεσογειακού Χωριού ή θα δώσει πνοή στην «ξεχασμένη» -λόγω Καλλικράτη- Ν. Ιωνία;                                                                                                      

Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι η Νέα Ιωνία, από τη παρούσα Δημοτική αρχή, δεν είναι ξεχασμένη.  Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, τύπου LED, vέο υδρευτικό σύστημα, παιδικές χαρές, γήπεδα και παρεμβάσεις στο πάρκο Ανδρέα Βαλαχή (ελικοδρόμιο) κάποια από τα άμεσα σε εκτέλεση έργα. Σχετικά με την αξιοποίηση της Βαμβακουργίας, εξ όσων γνωρίζω,  πρόκειται για ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό συγκρότημα που θα είναι ανοικτό στη πόλη. Μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα θα κατασκευαστούν αίθουσες διαφόρων χρήσεων, πολυχώρος πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις και φοιτητικές εστίες που θα καλύψουν ανάγκες φοιτητών. Ως Βολιώτης, αλλά και ως πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είθε να ολοκληρωθεί το έργο και να συντελέσει στην αναβάθμιση της περιοχής, αφήνοντας μόνο του στην ιστορία το Μεσογειακό χωριό ως μακέτα.

                                                     

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 Θα παραμείνετε στον χώρο της Αυτοδιοίκησης ή θα κάνετε το επόμενο βήμα πολιτικά, καθώς πολλοί «μεταπηδούν» σε άλλα μονοπάτια της πολιτικής ζωής (β’ βαθμός Αυτοδιοίκησης, κεντρική πολιτική σκηνή κλπ.).

Αγαπητή μου Ειρήνη, με δεδομένο ότι, αυτή τη χρονική στιγμή, αντιμετωπίζω σοβαρά και υπεύθυνα τη θέση και τις ευθύνες του Αντιδημάρχου, που μου εμπιστεύθηκε ο Δήμαρχός μας, κ. Αχιλλέας Μπέος, δεν υπάρχουν επιθυμίες ή σχέδια για οποιαδήποτε μεταπήδηση, όπως χαρακτηριστικά με ρωτάτε. Έχουμε πολύ καιρό ακόμη μπροστά μας  μέχρι τις επόμενες εκλογές, διάστημα που πρέπει να αξιοποιήσουμε κατά το καλύτερο δυνατόν, υπέρ της πόλης και των συμπολιτών μας. Η αποτελεσματικότητα, η απήχηση και εν τέλει οι συμπολίτες μας, θα κρίνουν το μέλλον του καθενός μας.

 Είστε γνωστός και από την ενασχόλησή σας με τα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Μπορεί ο Βόλος να γίνει τόπος-σταθμός αθλητικών συναντήσεων, γεγονός που θα συμβάλλει στην τοπική οικονομία;

Είναι γνωστό ότι ο αθλητικός τουρισμός αποτελούσε για πολλά χρόνια τον “κοιμώμενο γίγαντα” του τουρισμού και πλέον καλείται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, στη νέα επανάσταση του τουρισμού. Ειδικότερα, ο αθλητικός τουρισμός που βασίζεται και στην αναψυχή, ανήκει στις ειδικές μορφές τουρισμού που απευθύνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών, όπως αθλητές, τουρίστες κ.λ.π., οι οποίοι θέλουν να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν ή ακόμη και να απολαύσουν στιγμές αθλητικών γεγονότων. Η πόλη μας μόνον οφέλη θα έχει από διοργανώσεις που προγραμματίζονται και είναι δυνατόν να υποστηριχθούν, όπως και στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής μας θητείας. Θα υπάρξει οπωσδήποτε αύξηση στη τοπική και εθνική οικονομία. Θα υπάρξει υψηλή διεθνής προβολή της πόλης και της χώρας μας.                                   

Ακόμη και από κοινωνικο-ψυχολογικής άποψης ενισχύεται  το γόητρο της τοπικής κοινωνίας.                                                                                                                Για να αναλαμβάνουμε, ως Δήμος, διοργανώσεις υψηλών προδιαγραφών, συντηρούνται επαρκώς και συνεχώς τα υπάρχοντα αθλητικά ακίνητα, με μικρές ή μεγάλες τεχνικές παρεμβάσεις ,όπως π.χ εντός του 2020 θα γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου στη Ν. Ιωνία, ύψους 1,6 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα.                                                                                                           

Γίνονται νέοι αθλητικοί χώροι, όπως η αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου της Χιλιαδούς που είναι μια κυψέλη εκατοντάδων αθλούμενων καθημερινά, όπως επίσης και το κλειστό γήπεδο της Αγριάς που παραδόθηκε το 2018 και δίνει τη δυνατότητα στην νεολαία των εκεί Δημοτικών ενοτήτων να χαίρονται τον αθλητισμό και συνάμα να μένουν μακριά από παγίδες της εποχής. Επίσης, ήδη επιταχύνονται οι διαδικασίες παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, στο Δήμο μας. Σκεφθείτε πόσες διοργανώσεις μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, πανελλαδικού, ευρωπαϊκού, αλλά και παγκόσμιου χαρακτήρα θα συμβούν, με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη τους. 

 Παντρευτήκατε πριν από λίγους μήνες. Πώς φαντάζεστε τον Μιχάλη Καπουρνιώτη σε δέκα χρόνια.

Σε δέκα χρόνια; Σαρανταπεντάρης εφ όσον είμαι υγιής, θέλω να έχουμε με τη σύζυγό μου Δέσποινα μια όμορφη οικογένεια. Αλλά και ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Προπονητής Μπάσκετ, είναι σίγουρο ότι θα γράφω χιλιόμετρα στα παρκέ των γηπέδων της πόλης μας….

error: Content is protected !!