Ανησυχία για τους Βολιώτες μαθητές της Ιταλίας λόγω κορωνοϊού

italia koronaios
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έντεκα μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησία, έφυγαν χθες βράδυ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό την Ρώμη και από κει την Περούτζια όπου 10 οικογένειες  τους φιλοξενούν στην περιοχή της Ούμπρια, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ .  Λόγω των κρουσμάτων του κορωνοιού, υπάρχει κινητοποίηση και ετοιμότητα από την Ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο οι Ιταλοί είναι απολύτως καθησυχαστικοί.

KENT 2

Σύμφωνα με το πρόγραμμά της η ελληνική σχολική αποστολή, την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Ασίζη και την Παρασκευή θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Ωστόσο ακόμα δεν είναι γνωστό το αν και κατά πόσο θα υλοποιηθεί το πρόγραμμά της ή θα χρειαστεί να επαναπατριστούν. Εκτός των 11 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών της Μαγνησίας, στο Βόρο και στο Νότο της γειτονικής χώρας Ιταλίας βρίσκονται άλλα 10 σχολεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας

Η ΕΡΤ Βόλου μίλησε με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, ο οποίος τόνισε ότι οι μαθητές του σχολείου, βρίσκονται στην Περούτζια στην επαρχία Ούμπρια που δεν περιλαμβάνονται στις 13 επικίνδυνες περιοχές της γειτονικής χώρας. Οι μαθητές, φτάσανε χθες βράδυ στις 9, πήγανε στα σπίτια φιλοξενίας, ενώ σε όλη τη διαδρομή φορούσαν μάσκες. Δεν υπάρχει ανησυχία. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, με τους γονείς των μαθητών. Γίνονται συζητήσεις για επαναπατρισμό των μαθητών και είμαστε σε διαρκή ενημέρωση».

 

 

πηγη

error: Content is protected !!