Ο Κ. Μαραβέγιας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τον «Νεανικό Διαβήτη»

15693981495969477
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Σε ημερίδα με θέμα «Ο Νεανικός Διαβήτης», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μίλησε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. 

KENT728X100

Αφού συνεχάρη τον πρόεδρο της Επιτροπής Βασίλη Οικονόμου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης ημερίδας, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε τη σημασία της ενημέρωσης του πληθυσμού στον τομέα της πρόληψης. 

«Αν πραγματικά θέλουμε να συμβάλουμε στην πρόληψη τέτοιου είδους νοσημάτων, οφείλουμε να δώσουμε βάρος στην ενημέρωση των πολιτών. Δεδομένου ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης από την ασθένεια, το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν τουλάχιστον τυχόν επιπλοκές στα άτομα που ήδη νοσούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας στην τοποθέτησή του. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, οι καμπάνιες ενημέρωσης του πληθυσμού για νοσήματα όπως ο «νεανικός διαβήτης» θα πρέπει να δίνουν έμφαση στην κατάρριψη κοινωνικών ταμπού, όπως για παράδειγμα νέοι άνθρωποι να φέρουν επάνω τους την απαραίτητη αντλία, και παράλληλα να πληροφορούν άμεσα και ρεαλιστικά όσους νοσούν για τις συνέπειες στην υγεία τους εάν δεν συμμορφώνονται με τις θεραπευτικές οδηγίες.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη επικαιροποίησης του νομοθετικού πλαισίου και την υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων όσοι νοσούν στις σύγχρονες θεραπείες.

error: Content is protected !!