ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε Βόλο και Θεσσαλονίκη το 69ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Φοιτητών Κτηνιατρικής

IVSA 1024x480 1
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν, το καλοκαίρι, οι εργασίες τoυ 69ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Φοιτητών Κτηνιατρικής (IVSA), με διοργανωτές τα παραρτήματα της IVSA από τις Κτηνιατρικές Σχολές Καρδίτσας και Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΑΠΘ.

KEN 2

Η διάρκεια του συνεδρίου θα είναι 12 ηµέρες, από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου και ειδικότερα, από τις 15 έως τις 21 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη και από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου, στο Βόλο.

Για την διοργάνωση μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου, η φοιτήτρια Κτηνιατρικής του Π.Θ. και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Κωνσταντίνα Λούκα. Όπως είπε, οι συµµετέχοντες θα ανέρχονται στους 200 φοιτητές αλλά και αποφοίτους κτηνιατρικής από όλο τον κόσµο.

Τι είναι η IVSA

Η IVSA (International Veterinary Students’ Association) είναι η Παγκόσµια Οργάνωση Φοιτητών Κτηνιατρικής, που ιδρύθηκε το 1951 στο Gleiberg της Δυτικής Γερµανίας και σήµερα αντιπροσωπεύεται από 68 χώρες παγκοσµίως και 186 οργανώσεις-µέλη. Στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου της κτηνιατρικής εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο µέσω της ανταλλαγής ιδεών, γνώσεων και πολιτισµού. Ο τρόπος µε τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό είναι µέσω των ετήσιων διεθνών εκδηλώσεων της IVSA (ένα Congress το καλοκαίρι και ένα Symposium το χειµώνα), διευκολύνοντας τις ανταλλαγές µεταξύ των µελών της IVSA, εγκρίνοντας γεγονότα και σχέδια σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και τέλος µε προγράµµατα και εκπαιδευτικές ευκαιρίες µε επίκεντρο την καλή µεταχείριση των ζώων, την ενιαία υγεία, την ευεξία και την καλλιέργεια δεξιοτήτων. Η IVSA συµβάλλει στην επέκταση της παγκόσµιας συνεργασίας περισσότερων από 38.500 φοιτητών, εµπλουτίζοντας τις εµπειρίες και βελτιώνοντας τις δεξιότητές τους, ως µελλοντικούς κτηνιάτρους. Πρόκειται για µία µη κερδοσκοπική, µη κυβερνητική οργάνωση και αποτελεί τη µεγαλύτερη κτηνιατρική οργάνωση φοιτητών στον κόσµο.

Λίγα λόγια για το IVSA Congress

Κάθε χρόνο, το καλοκαίρι, πραγµατοποιείται το µεγαλύτερο γεγονός της οργάνωσης, το IVSA Congress. Πρόκειται για ένα γεγονός µοναδικό στο είδος του, µέσα από το οποίο, µελλοντικοί κτηνίατροι από όλο τον κόσµο έρχονται σε επαφή, αποκτώντας εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εµπειρίες. Στόχος του συνεδρίου είναι η διεξαγωγή των GAs (General Assemblies), δηλαδή των γενικών συνελεύσεων της IVSA Global, όπου γίνεται ανασκόπηση των ετήσιων δράσεων, λαµβάνονται αποφάσεις για τους κανονισµούς λειτουργίας της οργάνωσης, ψηφίζεται ο τόπος διεξαγωγής των µελλοντικών συνεδρίων και συµποσίων και τέλος πραγµατοποιείται η ετήσια εκλογή του διοικητικού συµβουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την IVSA Global µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.ivsa.org/.

Στοιχεία Επικοινωνίας
[email protected] | 69thivsacongress.com
Facebook: 69th IVSA Congress in Greece
Instagram: 69ivsacongress_greece

error: Content is protected !!