ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Dance Art Studio: Γιατί ξεκινήσει χορό το παιδί μου;

ballet class at oude school peter voerman
milonas 728x120

 Ο χορός είναι δώρο των Θεών προς τον άνθρωπο¨

Αυτό πίστευαν οι Αρχαίοι Έλληνες και πώς να μην είναι αλήθεια. Ο χορός ομορφαίνει τη ζωή μας, μας κάνει καλύτερους και αγωνιζόμαστε συνεχώς για τη διάδοσή του.

Ένα κοινό στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα ειδη χορού είναι η πειθαρχία και η συχνή εξάσκηση, παράγοντες που προσφέρουν σε αυτόν που ασχολείται με το χορό αρκετά πλεονεκτήματα.

  • Βελτιώνεται η στάση σώματος και ο συντονισμός των μελών του
  • Συμβάλει στην καλή φυσική κατάσταση
  • Ενδυναμώνει τους μύες, χτίζοντας δυνατά, ευλύγιστα και σμιλευμένα κορμιά
  • Οι χορευτές μαθητές μαθαίνουν να σέβονται το σώμα τους και το μυαλό τους με υγιή τρόπο
  • Διοχετεύουν την ενέργειά τους με εποικοδομητικό τρόπο
  • Μαθαίνουν να καλλιεργούν την δημιουργικότητα, την μουσικότητα και την καλλιτεχνική της έκφραση.
  • Ο χορός διδάσκει συγχρονισμό, οργάνωση, υπευθυνότητα και πως να συνεργαζόμαστε με άλλους μαθητές- χορευτές μέσω της σωματικής επικοινωνίας, με την οποία μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.

Από πολύ μικρή ηλικία (3 – 5 χρονών) ένα παιδάκι μπορεί να ξεκινήσει χορό, συστήνεται μπαλέτο, όπου διδάσκετε ρυθμική, μουσικοκινητική αγωγή μαθήματα που το προετοιμάζουν να ενταχθεί στο μάθημα του μπαλέτου με την ακαδημαϊκή έννοια του όρου στην ηλικία των 6 ετών.

Το μπαλέτο διδάσκει πως με πειθαρχία, επιμονή και υπομονή μπορεί κάποιος να επιτύχει τους στόχους του όσο δύσκολοι και αν είναι αυτοί. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των παιδιών που ασχολούνται με το μπαλέτο εμφανίζονται πιο ώριμα σε θέματα οργάνωσης και συνεργασίας σε σχέση με άλλα παιδιά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο χορός χαρίζει αυτοπεποίθηση, πολύ διασκέδαση και κυρίως φιλίες που μπορεί να κρατήσουν στο χρόνο!

Μυήστε λοιπόν τα παιδιά σας στην τέχνη του χορού. Ενημερωθείτε και βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι που θα εμπιστευτείτε τα παιδιά σας έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και πείρα μα πάνω από όλα ότι είναι σωστοί παιδαγωγοί με αγάπη και πάθος για αυτό που κάνουν!

DANCE ART STUDIO

Σύλλογος χορού τέχνης και πολιτισμού

Θρακών 28 με Βασσάνη, πλησίον Volos Palace, 1ος όροφος

error: Content is protected !!