Όλες οι εξελίξεις στη Μυτιλήνη από τους απεσταλμένους του zougla.gr

1582752840 272 image
banner
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 23:32

Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης, Νίκος Χριστοφάκης

Το zougla.gr βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο νησί της Λέσβου και μεταδίδει όλα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι «μάχες» μεταξύ των νησιωτών και των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς.

Στις 21.00 περίπου το βράδυ της Τετάρτης τα επεισόδια τελειώνουν με τις οι αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους έξω από το στρατόπεδο Κυριαζή στην Παγανή.

20.20 Mε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε ανακοινώνοντας την απόσυρση των δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν σταλεί στη Λέσβο και τη Χίο από το λιμάνι του Πειραιά και το λιμάνι του Λαυρίου.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε επίσης στο Μαξίμου για συνομιλίες τον Περιφερειάρχη Βορειοανατολικού Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

19.30 Έγινε γνωστό πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στο Μαξίμου τον Περιφερειάρχη Βορείοανατολικού Αιγαίου Κ. Μουντζούρη προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ήδη ολοκληρωτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική τακτική.

 

19.40 Oι κάτοικοι της Μυτιλήνης πολιόρκησαν στην περιοχή Παγανή το στρατόπεδο Κυριαζή στο οποίο φιλοξενούνταν οι αστυνομικές δυνάμεις που αποβιβάστηκαν στο νησί. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στις θέσεις Καράβα και Διαβολόρεμα άρχισαν να επιστρέφουν σταδιακά προς την πρωτεύουσα Μυτιλήνη για να εισέλθουν στο στρατόπεδο γύρω από το οποίο οι κάτοικοι άναψαν φωτιές και τους περίμεναν. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Πολίτες έσπασαν την είσοδο του στρατοπέδου και εισέβαλαν σε αυτό προκαλώντας την άμεση αντίδραση των ΜΑΤ που έκαναν ευρύτατη χρήση χημικών.

 

17.20 Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες  στην τοποθεσία Καράβα στη Βόρεια Λέσβο, απέναντι από τα μπλόκα των κατοίκων της περιοχής άρχισαν να αποχωρούν.

17.00 Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι άνδρες των ΜΑΤ προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα.

16.50 Αξιωματικοί της Αστυνομίας με εκπροσώπους των κατοίκων που βρίσκονταν στο μπλόκο της Καράβας στο βουνό, στο σημείο δηλαδή όπου ήταν  και τα εκσκαφικά μηχανήματα, ανέφεραν στους κατοίκους ότι θα αποχωρήσουν από το σημείο και ζήτησαν να μην πραγματοποιηθούν άλλες επιθέσεις.Οι κάτοικοι τήρησαν στάση αναμονής.

16.20 Πολίτες από το Διαβολόρεμα καταγγέλλουν πως αξιωματικός των ΜΑΤ πυροβόλησε για εκφοβισμό.

15.00 Οι κάτοικοι άρχισαν να κινούνται για να πλευροκοπήσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες όμως αντέδρασαν άμεσα. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν και πάλι βίαια επεισόδια. Έγινε γνωστό πως έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί, με τους δύο να είναι σοβαρά.

14:50 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που ήταν παρατεταγμένες μπροστά από το μπλόκο στο Διαβολόρεμα στην κατεύθυνση προς Μανταμάδο, άρχισαν να αποχωρούν υπό την ήχο σφυριγμάτων και συνθημάτων των συγκεντρωμένων κατοίκων που αρνούνταν να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις να περάσουν προς τη θέση Καβακλή.

 

 

13.30 Προκλήθηκε πυρκαγιά στο δάσος της Καράβας από δακρυγόνο, υπήρξε ένταση με πετροπόλεμο και χρήση χημικών μεταξύ πολιτών και ανδρών των ΜΑΤ.

 

11:20 Οι κάτοικοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

10:45 Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Λέσβου άρχισαν να συναθροίζονται στο προαποφασισμένο σημείο, στην πλατεία Σαπφούς, όπου διοργανώνεται η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

 

 

 

10:00 Πραγματοποιείται από τους κατοίκους συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Σαπφούς ενώ Κλειστά παρέμειναν την Τετάρτη όλα τα καταστήματα στο νησί.

 

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!