Η Αθηνά Χατζηπέτρου προέδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. (πρώην ΕΤΕΑΝ)

2827512
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 14:37

Η Αθηνά Χατζηπέτρου ανέλαβε τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της -υπό πλήρη αναμόρφωση- Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε.

Αυτό αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (πρώην ΕΤΕΑΝ). Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Χατζηπέτρου είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Με ανακοίνωση του Υπουργείου γνωστοποιείται ότι η κ. Αθηνά Χατζηπέτρου έχει σπουδές στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΟΠΑ), με ειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα και στην Πολιτιστική Διαχείριση (Kent-AUEB). Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδεύσεις στο IMD Business School και στο Emory University.

Διαθέτει συνολική εμπειρία 28 ετών στον χώρο της ελεγκτικής και της οικονομικής διαχείρισης και έχει διατελέσει Οικονομική Διευθύντρια των εταιρειών Coca Cola Hellas, Beiersdorf και του ομίλου Inchcape στην Ελλάδα (όμιλος Toyota) από το 1996 έως το 2011. Στη συνέχεια διετέλεσε σύμβουλος του UNECE, του RVO και του Υπουργείου Ανάπτυξης σε θέματα χρηματοδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα διαθέτει πολυετή εμπειρία σε έργα αναδιοργάνωσης και εγκατάστασης συστημάτων ERP, στον σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων (financial engineering) και έχει συμμετάσχει σε έργα εξαγορών (mergers and buy outs) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κατόπιν αυτής της επιλογής, η κ. Χατζηπέτρου υπέβαλε χθες στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την παραίτησή της, μετά από έξι μήνες θητείας ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 14:42

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!