Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Αντιδρούν στα σενάρια ιδιωτικοποίησης

panepistimiako nosokomeio
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έκτακτη έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έγινε χθες Τρίτη, παρουσία του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και αντιπροσωπίας της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους, για άλλη μια φορά διατράνωσαν την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΠΓΝΛ.

Όπως τονίστηκε σε ανακοίνωση που ακολούθησε, η λειτουργία του Νοσοκομείου προβλέπεται να γίνει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλάζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του.

Η κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τη δαπάνη της Δημόσιας Υγείας και να τη φορτωθούν οι πολίτες. Θέλει εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι μετατρέποντας τα Νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ θα λυθούν οι παθογένειές τους.

Δεν φταίει η νομική μορφή για την κακή κατάσταση των Νοσοκομείων. Φταίνε οι ψεύτικες δεσμεύσεις για προσλήψεις. Φταίει η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και το τριτοκοσμικό ύψος των δημόσιων δαπανών που είναι 4,7% του ΑΕΠ. Στη χώρα μας έχουμε περισσότερη ιδιωτική υγεία από όλες τις χώρες της Ευρώπης (3,1% του ΑΕΠ ιδιωτικές δαπάνες).

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας να στρατευτούν μαζί μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας να αγωνιστούν μαζί μας.

Θα αγωνιστούμε μέχρι τη δικαίωση, το χρωστάμε στα παιδιά μας αλλά και στους φτωχοποιημένους από την κρίση συνανθρώπους μας.”

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!