Απάτη στο ΕΒΟΛ: Πλούσιο το ποινικό μητρώο του δράστη

ΕΒΟΛ2
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για την απάτη που είχε απασχολήσει την αγροτικό συνεταιρισμό Βόλου ΕΒΟΛ στις 2 Αυγούστου του 2019. προέκυψε ότι ο 57χρονος μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του κατά το χρονικό διάστημα από 28-03-2019 έως 01-08-2019 διέπραξαν ακόμη επτά παρόμοιες απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα σχετικά με παραγγελίες προϊόντων σε βάρος εταιρειών που εδρεύουν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

KEN 2

 Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

Η υπόθεση της απάτης

 Μετά από καταγγελία από υπεύθυνους του συνεταιρισμού, σύμφωνα με την οποία άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, προσποιούμενος εκπρόσωπο ανύπαρκτης εταιρείας, επικοινώνησε με υπαλλήλους του συνεταιρισμού και πραγματοποίησε δύο παραγγελίες μεγάλης ποσότητας τυριού.

 Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις, ο άγνωστος δράστης απέστειλε στον αγροτικό συνεταιρισμό, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλαστά αποδεικτικά κατάθεσης για τις προαναφερόμενες παραγγελίες.

 Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 57χρονου κατά την παραλαβή του παραγγελθέντος εμπορεύματος, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο συνεταιρισμό.

 

error: Content is protected !!