Αναστάσιος Μπατζιάκας στο TheNewspaper.gr: «Θα φύγω από τα κοινά, όταν φύγει και ο Μπέος»

IMG 20200227 095524
stergiou
fotou
728x110 3

 Από τους πρώτους που βρέθηκε δίπλα στον Αχιλλέα Μπέο το 2014 όταν διεκδικούσε για πρώτη φορά τον δημαρχιακό θώκο και θέλει να συνδέσει την πορεία του στον χώρο της Αυτοδιοίκησης μαζί του. Ο λόγος για τον Τάσο Μπατζιάκα, Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, αλλά και γνωστό γιατρό και άνθρωπο του αθλητισμού της πόλης. 

728X100

Ο ίδιος έχει την βεβαιότητα ότι η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο Βόλου, μόνο θετικό πρόσημο έχει να προσδώσει στην πόλη, ενώ φαίνεται να μην συμφωνεί με την άποψη ότι ο Βόλος είναι «πέρασμα» για άλλους τουριστικούς προορισμούς, καθώς, όπως τονίζει, τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί σταθμός. 

Από την θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Βόλος είναι αναμφίβολα η πόλη των έργων και της ανάπτυξης, χαρακτηρισμό, που έχει κατακτήσει η Δημοτική Αρχή με τον σχεδιασμό της. 

Συνέντευξη: Ειρήνη Θεοδωροπούλου

Είστε πολλά χρόνια στα κοινά. Τι γεύση σας έχει αφήσει η ενασχόλησή σας;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι απλά δεδομένη αλλά στην κυριολεξία άρρηκτα δεμένη με την σκέψη και τις δράσεις μου, με την καθημερινότητά μου γενικότερα.

Αξίζει η υπενθύμιση της  συνεχούς προσωπικής  ενασχόλησης με τα κοινά σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς και με τον τοπικό αθλητισμό, με τη συμμετοχή σε συλλόγους και σωματεία και βεβαίως με την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Η ενεργή στάση κάθε πολίτη είναι κατά την προσωπική μου άποψη χρέος και δέσμευση για το κοινό καλό και την ατομική και συνολική ανάπτυξη. 

Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, νευραλγικοί τομείς και οι τρεις σε μία περίοδο που έχουν αρχίσει και «ξεκουνιούνται» έργα στην περιοχή που αποτελούσαν εκκρεμότητες χρόνων. Ο προγραμματισμός του Δήμου ειδικότερα ποιος είναι;

Στην καλύτερη χρονική στιγμή τίθεται η ερώτησή σας καθώς όπως είναι γνωστό έργα μεγάλης αξίας και σημασίας για την πόλη και τους κατοίκους της έχουν ήδη παραδοθεί ενώ με πυρετώδεις ρυθμούς αναμένεται η ολοκλήρωση έργων πολύ σημαντικών. Αναφέρομαι στους περίφημους κόμβους που λειτουργούν με επιτυχία  αλλά και όσα αναμένονται όπως στο κτίριο Στάθμευσης στην οδό Φιλελλήνων, στο Μουσείο της Αργούς και στο Δημοτικό Θέατρο που ανακαινίζεται , στις εργασίες στην οδό Καραμπατζάκη και στην ανάπλαση χώρων και περιοχών με την αντίστοιχη ενδυνάμωση όλων των υποδομών. Ο Βόλος είναι αναμφίβολα η πόλη των έργων και της ανάπτυξης, διαπίστωση – διαπίστευση – που αποδίδεται και δεν απονέμεται καθώς έχει κατακτηθεί.

Τι φταίει για σας και δεν έχει καταστεί ο Δήμος τουριστικός προορισμός; Ποιος ο σχεδιασμός του Δήμου;

Ο Βόλος, η πόλη μας, είναι πλέον προορισμός και όχι πέρασμα για τα νησιά των Σποράδων ή για το Πήλιο.  Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η διοργάνωση εκδηλώσεων όλο το χρόνο με την παράλληλη διοργάνωση σημαντικών εθνικών και διεθνών αθλητικών συναντήσεων στο Βόλο έχουν αναδείξει την πόλη μας τουριστικά διαμέσου όλων των θεματικών συνιστωσών: δηλαδή συνεδριακός τουρισμός και αθλητικός, πολιτιστικός και πολιτισμικός και βεβαίως ως η πόλη – πύλη για όλη την Ελλάδα με τη θέση που καταλαμβάνουμε στο κέντρο της χώρας και στην καρδιά των επισκεπτών.

Η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο Βόλου μπορεί όντως να αποτελέσει ένας ακόμη παράγοντας τοπικής ανάπτυξης και με ποιον τρόπο;

Η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου είναι αναμφίβολα μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης του λεγόμενου αθλητικού τουρισμού, αλλά και της ουσιαστικής εμψύχωσης αθλητικών δραστηριοτήτων. Η αξιοποίησή του ήταν διακαής διεκδίκηση που ευοδώθηκε και αναμένεται να προσδώσει μεγάλα οφέλη στον αθλητισμό και στον τουρισμό. Αποτελεί ένα μοναδικό χώρο που προσφέρεται για τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων.  Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον θα αποδείξει τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος.

Ποια τα σχέδια σας για τις επόμενες δημοτικές εκλογές; 

Αξίζει να γνωρίζετε ότι ήμουν από τους πρώτους που υποστήριξα το 2014 την υποψηφιότητα του Αχ. Μπέου  για τη διεκδίκηση του Δήμου Βόλου δεχόμενος τότε πυρά και αιχμηρά σχόλια. Η ισχυρή επανεκλογή του επιβεβαίωσε την επιλογή μου   ενώ η καλή μας συνεργασία επισφράγισε την άποψή μου : θα αποσυρθώ όταν και εκείνος θα επιθυμήσει το ίδιο για τον εαυτό του. Εν ολίγοις  θα αναχωρήσουμε μαζί όπως μαζί του πορεύτηκα από την πρώτη στιγμή. 

error: Content is protected !!