«Εμφύλιος» και στο Νοσοκομείο Βόλου – Δριμύ κατηγορώ στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων

78913232 2437931763087621 4615947944539979776 n 1068x801 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου κάνουν τρία μέλη της Διοίκησης. Η καταγγελία κάνει λόγο για αξιοποίηση 60 ημερών συνδικαλιστικής άδειας.

KENT728X100 1

Ειδικότερα, αναφέρει:

“Τον ευγενικό χαρακτήρα της τον βιώσαμε πρόσφατα με το «Ουστ από δω πέρα».

Την συνδικαλιστική της ένδεια την διαπιστώνουμε συνεχώς σε όλη την διάρκεια αυτής της θητείας.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε και πραγματικά μας ξεπερνά είναι η διχασμένη  συνδικαλιστική της  προσωπικότητα. Από τη μια μεριά Δίκαιη Εκπρόσωπος Εργαζομένων και από την άλλη κατά των εργαζομένων να κάνει αναφορά σε συνάδελφο.

Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες ενημερωθήκαμε με έγγραφη διαμαρτυρία προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας από την προϊσταμένη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ότι έχει δεχθεί αναφορά από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου που εργάζεται στο τμήμα της.

Διαβάζοντας την αναφορά της Αντιπροέδρου αλλά και την απάντηση της Προϊσταμένης η απογοήτευση και η θλίψη μας για την ενέργεια της Αντιπροέδρου ήταν πραγματικά μεγάλη.

Το κείμενο της αναφοράς ήταν γεμάτο αόριστες και ανούσιες πομφόλυγγες  και ελάχιστα μικροπροβλήματα που ούτως ή άλλως  υπάρχουν σε πολλά τμήματα του Νοσοκομείου και επιλύονται πάντα με καλοπροαίρετο διάλογο χωρίς συγκρούσεις και αναφορές εκτός  αν υπάρχει προκατάληψη ή άλλο κίνητρο .

Εκείνο πάντως που πραγματικά αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για εμάς ήταν τρία (3) σημεία της αναφοράς της Αντιπροέδρου που πραγματικά χαρακτηρίζουν την συνδικαλιστική της πορεία και συμπεριφορά.

Το πρώτο είναι ότι παρόλο που λαμβάνει ανελλιπώς ανεξάρτητα από τις ανάγκες του τμήματος και ανεξάρτητα αν υπάρχουν συνδικαλιστικές υποχρεώσεις εξήντα (60) ημέρες Συνδικαλιστικής Άδειας το χρόνο, καταγγέλλει την προϊσταμένη για έλλειψη κατανόησης της συνδικαλιστικής της κούρασης !!!!!!!!!

Το δεύτερο είναι ότι κάνει υποτιμητικά σχόλια  για τους συναδέλφους της ότι τάχα φαίνονται ανεπαρκείς στην εργασία τους γιατί δεν παίρνουν σωστή εκπαίδευση. ‘Άραγε την ίδια ποιος την εκπαίδευσε;

Το τρίτο είναι ότι χαρακτηρίζει τους ασθενείς ΠΕΛΑΤΕΣ  αποκαλύπτοντας έτσι και τον κρυφό ιδεολογικό πολιτικό προσανατολισμό.

Όλα αυτά τα περίεργα γεγονότα, η έπαρση και η συμπεριφορά δεν μας προβληματίζουν μόνο αλλά μας βάζουν και σε υποψίες μήπως αυτό ενθαρρύνεται και από ΑΡΜΟΥΣ της διοίκησης.

Και αυτό το λέμε γιατί δεν στέκει ούτε ηθικό αλλά ούτε και  υπηρεσιακά να πρωτοστατεί η Αντιπρόεδρος σε συγκέντρωση εργαζομένων του ΤΕΠ που συγκάλεσε η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  χωρίς την παρουσία της προϊσταμένης του τμήματος.

Αυτές είναι πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις που δεν βοηθούν ούτε στην εκτόνωση των όποιων εντάσεων αλλά ούτε και  στην καλή συνεργασία και τις καλές διαπροσωπικές σχέσεις των εργαζομένων.

Οι Διοικούντες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  δεν νοείται  να προβαίνουν σε τέτοιου είδους λάθη.

Σε ότι αφορά την Αντιπρόεδρο την καλούμε να αντιληφθεί ότι ο  θεσμικός της ρόλος επιβάλει να αισθάνεται και να συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος όλων των εργαζομένων γιατί οι ενέργειές της δεν τραυματίζουν μόνο το κύρος του Συλλόγου αλλά τον απαξιώνουν  και τον αποδυναμώνουν.

Αν δεν μπορεί να το αντιληφθεί είναι πιο αξιοπρεπές συνδικαλιστικά να παραιτηθεί και να θυσιάσει τις εξήντα (60) ημέρες συνδικαλιστικής άδειας για το καλό του Συλλόγου“.

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΤΣΙΩΜΟΥ ΦΟΥΛΗ

ΠΑΤΡΩΝΗ ΛΕΜΟΝΙΑ

error: Content is protected !!