Η ιεροτελεστία του τσίπουρου στο ουζερί «Τα Φιλαράκια»

IMG 2513
banner
milonas 728x90 1
Η πρώτη παραγγελία είναι «φέρε μας ένα». Αυτό μεταφράζεται σε τόσα 25άρια όσα και οι καθήμενοι, με τον ανάλογο μεζέ. Κάθε γύρος, που συνήθως παραγγέλνεται με την κυκλική κίνηση του δακτύλου (του δείκτη) και σημαίνει μια επανάληψη, συνοδεύεται από διαφορετικό μεζέ. Δεν παραγγέλνουμε έξτρα πιάτα. Εκτός κι αν έχουμε πάει για φαγητό, αλλά γι’ αυτή τη δουλειά υπάρχουν οι ταβέρνες και τα εστιατόρια. Πάντως, εκείνο που θα σου έρθει ως μεζές με το τσίπουρο, μπορεί να χρεωθεί και 5 φορές παραπάνω ως χωριστό πιάτο. Δεν εννοώ κρυφές χρεώσεις, για τιμές καταλόγου μιλάω.Σε κάθε τραπέζι έρχεται και ένα άδειο πλαστικό μπολ με την πρώτη παραγγελία. Απαραίτητο για ψαροκόκκαλα, όστρακα και λερωμένες χαρτοπετσέτες, οι οποίες είναι συνήθως μονά τετράγωνα φύλλα λεπτής λαδόκολλας. Έτσι διατηρείται καθαρό το πιάτο. Ο κύκλος των μεζέδων έχει ως εξής: Πρώτα θα έρθουν αλίπαστα με τουρσεμένη σαλάτα. Θα ανοίξει έτσι η όρεξη για αλκοόλ. Θα ακολουθήσουν μικρά ψαράκια. Θα συνεχίσει με ψητή πατάτα και κοπανιστή ή άλλο τυρί, για να «μαζέψουν» τα υγρά στο στομάχι, θα επιστρέψει στα θαλασσινά. Σε γενικές γραμμές, γνωρίζεις ότι όσο περισσότερα έχεις παραγγείλει τόσο πιο «ακριβοί» γίνονται και οι μεζέδες, για να φτάσουν και σε αχινούς, γαρίδες, καραβίδες. Παλιό μας στοίχημα ήταν να φτάσουμε τον μάστορα στο όριό του, αλλά πάντοτε φτάναμε και εξαντλούσαμε το δικό μας πριν τελειώσει η γκάμα των μεζέδων. Αυτό, όταν μιλάμε για σοβαρά τσιπουράδικα.
“Τα Φιλαράκια” μας περιμένουν στην οδό Αντωνοπούλου 96 – 100 στο κέντρο του Βόλου. Ο χώρος είναι άνετος και ευρύχωρος, ενώ οι τιμές είναι προσιτές.
error: Content is protected !!