ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έργα και ημέρες της κυρίας Τερηδόνας» στα Φάρσαλα

IMG 20200226 1012281 780x405
milonas 728x120

Τη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 η Παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σίσκου Μαρίνα του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., υλοποίησε δράση ευαισθητοποίησης σε μαθητές Ρομά που φοιτούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων. Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν : «Φροντίζω τα δόντια μου»

Αρχικά, τα παιδιά στην ολομέλεια λένε τι γνωρίζουν για τα δόντια τα οποία καταγράφονται στο πίνακα. Στη συνέχεια προβλήθηκε το  ενημερωτικό βίντεο με την Τερηδόνα, «Έργα και ημέρες της κυρίας Τερηδόνας». Τα παιδιά μέσα από αυτό, ενημερώθηκαν από τι αποτελείται το στόμα τους και πώς να το φροντίζουν. Γνώρισαν τις αρρώστιες των δοντιών και τις ονομασίες τους. Εξοικειώθηκαν με τον οδοντίατρο και τα εργαλεία του και υιοθέτησαν σωστή συμπεριφορά για την υγιεινή του στόματος και τρόπους για την προστασία και την  καθαριότητά των δοντιών τους.

«Έργα και ημέρες της κυρίας Τερηδόνας» στα Φάρσαλα
dav

Στα πλαίσια του βιωματικού χαρακτήρα της δράσης, τα παιδιά επιδόθηκαν σε διασκεδαστικές εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

«Έργα και ημέρες της κυρίας Τερηδόνας» στα Φάρσαλα
dav

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350163 – 4, e-mail: [email protected]
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805,
e-mail: [email protected]
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 8:30π.μ. έως 13:00μμ.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!