Γιορτάστηκαν στον Βόλο τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ – «Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για καλύτερη – όμορφη – δίκαιη ζωή»

DSCN2248
milonas 728x120

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, τα ΤΟ Μαγνησίας της ΚΝΕ και το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο κτίριο Παπαστράτου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Γιάννη Μπράτσου, Γραμματέα Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

 Με περηφάνια και σεβασμό πραγματοποιούμε τη σημερινή εκδήλωση των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ και Μαγνησίας της ΚΝΕ σε συνεργασία με το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βόλου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο εκδηλώσεων για την ΕΠΟΝ. Τιμάμε τους νεολαίους αγωνιστές της ΕΠΟΝ, τα ατρόμητα “Αετόπουλα”, που δεν δίστασαν να μπουν στον αγώνα για αυτό που σε κάποιους εκείνα τα χρόνια έμοιαζε παράτολμο και αδύνατο.

 Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ διαπαιδαγωγηθήκαμε, πήραμε ζωντανά μαθήματα Ιστορίας, αλλά και δύναμη για τη συνέχεια, για τις σημερινές μάχες, κόντρα στις δυσκολίες της καθημερινής πάλης. Πήραμε δύναμη και πείρα για την καλύτερη προετοιμασία για τις μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις που έρχονται.

 Είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε η νεολαία του ΚΚΕ που υπήρξε η ψυχή, ο καθοδηγητής και ο κύριος αιμοδότης αυτού του μεγάλου αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.

 Είμαστε περήφανοι γιατί η ΚΝΕ είναι συνεχιστής της ηρωικής ΟΚΝΕ, του βασικού μοχλού ανάπτυξης της ΕΠΟΝ.

Είμαστε περήφανοι γιατί ό,τι κατέκτησε ο λαός μας, τα κέρδισε με σκληρούς αγώνες και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ εδώ και έναν αιώνα!

Το ΚΚΕ έδωσε συνολικά στους λαϊκούς αγώνες και συγκεκριμένα την περίοδο εκείνη χιλιάδες από τα καλύτερα παιδιά του, δημιούργησε πρότυπα στάσης ζωής, καλλιέργησε στην πράξη τον μαζικό ηρωισμό…

Τους τιμάμε όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις για την ενίσχυση του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Έτσι μπαίνουμε όλοι μας πιο αποφασιστικά στη μάχη ώστε η δράση μας το 2020 να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για να συναντηθούμε με πολλούς νέους και νέες σε όλους τους χώρους όπου ζει, εργάζεται, μορφώνεται και σπουδάζει η γενιά μας.

Στη μάχη για να δυναμώσουμε τη συλλογική δράση, την οργάνωση, την πάλη για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα γιατί θέλουμε καλύτερη – όμορφη – δίκαιη ζωή, γιατί το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ο κόσμος της εκμετάλλευσης, των κρίσεων, της ανεργίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τα ιδανικά που απορρέουν από την κοσμοθεωρία μας, το μαρξισμό – λενινισμό, με τις αξίες που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου, με τις ιδέες που είναι ανίκητες γιατί είναι αληθινές, σε πείσμα των καιρών και των μύθων που στόχο έχουν να συμβιβαστεί η νέα γενιά με την ιστορικά ξεπερασμένη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στη μάχη για να συναντηθούν χιλιάδες νέοι και νέες με την πρόταση του ΚΚΕ για την ανατροπή του καπιταλισμού, την οικοδόμηση της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, την πρόταση αγώνα και δράσης για το δρόμο που πρέπει να πυκνώσουμε σήμερα για να χτίσουμε αυτή την προοπτική…

Ακολούθησε παρουσίαση από τον Θανάση Βογιατζή πρόεδρο του παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βόλου, συγγραφέα, μέσα από ψηφιακό και φωτογραφικό αρχειακό υλικό, η πορεία ίδρυσης της ΕΠΟΝ, η σημαντική δράση της στην περιοχή του Βόλου, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν την δράση αυτή από τον Φλεβάρη του 1943 και μέχρι τα πρώτα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από αντάρτικα τραγούδια. 

error: Content is protected !!