«Λουκέτο» σε δύο κλινικές του Νοσοκομείο Βόλου – Τι ζητούν οι γιατροί

bigstock 218187436
milonas 728x120

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου του Βόλου, από το “λουκέτο” που έβαλαν δύο κλινικές του “Αχιλλοπουλείου”. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr η Οφθαλμολογική και η Ουρολογική Κλινική έπαψαν ουσιαστικά τη λειτουργία τους, αφού δεν υπάρχει το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό.

Στην Οφθαλομολογική Κλινική η κατάσταση είναι χειρότερη, αφού διαθέτει μόνο μία επικουρική ιατρό, με αποτέλεσμα να μην δύναται να εφημερεύει, και να εργάζεται μόνο σε έκτακτα περιστατικά.

Σχεδόν ίδια η κατάσταση και στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, στην οποία απασχολούνται δύο γιατροί, μη μπορώντας να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Το Επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείο είχε ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την πρόσληψη 34 γιατρών, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 16, αλλά τελικά ο αριθμός των προσλήψεων δε θα ξεπεράσει τις 14.

Μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος αναφέρει: “Εμείς έχουμε ζητήσει την πρόσληψη γιατρών. Η λειτουργία του νοσοκομείου μας είναι οριακή. Οι δύο κλινικές που αναφέρετε υπολειτουργούν, αφού δεν είναι ανοιχτές επί 24ωρου βάσεως, διότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις.”

Το στοίχημα πάντως για τον νέο διοικητή του “Αχιλλοπουλείου” Γιάννη Ντόκου είναι μεγάλο, αφού καλείται να λειτουργήσει επαρκώς ένα από τα μεγάλα Νομαρχιακά Γενικά νοσοκομεία της χώρας, με λίγο προσωπικό, σε δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

error: Content is protected !!