Αριστείδης Σαββάκης στο ΤheNewspaper.gr: “Πρόκληση για εμένα το Επιμελητήριο Μαγνησίας”

60029259 2257489714337475 1789327106870607872 n
stergiou
fotou
728x110 3

 Με αποθεματικό στα ταμεία του Δήμου που κινείται στην περιοχή των 20εκ. ευρώ, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου και Υπεύθυνος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης KSSTUDIES Αριστείδης Σαββάκης έχει όλο αυτό τον “αέρα” να προχωρά το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για μεγάλα έργα και events που καθιστούν την πόλη πόλο έλξης για τουρίστες και οικονομικούς επενδυτές. 

728X100

Ακόμη, από την θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου ο κ. Σαββάκης ενημερώνει ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η σημαντική υπηρεσία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας,  μέσω της οποίας ο κάθε δημότης και με τη χρήση των κωδικών  taxisnet να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ατομική του καρτέλα. 

Ακόμη, δεν διστάζει να ταχθεί υπέρ της σύμπραξης Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον Δήμο, με γνώμονα πάντα την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών στους πολίτες.  

Αναφορικά στις κινήσεις που σχεδιάζει σε προσωπικό επίπεδο για το μέλλον, αφήνει ανοικτό ένα παράθυρο για την εμπλοκή του στα επιμελητηριακά δρώμενα, αφού δηλώνει θετικός στο να διεκδικήσει την ηγεσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. 

Συνέντευξη: Ειρήνη Θεοδωροπούλου

Με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των βολιωτών που με ένα κλικ, θα μπορούν να μάθουν το μέγεθος των χρεών τους, αλλά και να προχωρούν σε πληρωμές μέσω e-banking. Ωστόσο, το ποσό των οφειλών εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη, καθώς όλα δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα διευκόλυνσης, αλλά οικονομικής στενότητας…

Έχουμε δουλέψει αρκετά και έχουμε συνεργαστεί στενά με τα αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) ώστε να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε προς εξυπηρέτηση των δημοτών μας την ηλεκτρονική πλατφόρμα  μέσω της οποίας ο κάθε δημότης και με τη χρήση των κωδικών  taxisnet να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ατομική του καρτέλα. Άμεσα θα ανακοινώσουμε την σημαντική αυτή υπηρεσία, η οποία θα λειτουργεί μέσα από την αναβαθμισμένη ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Βόλου.  

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών των δημοτών μας προς τον Δήμο σε 24 ως 48 δόσεις. Πρόκειται για την πάγια ρύθμιση που από 12 μήνες επεκτάθηκε σε 24 εώς 48 μήνες και ουσιαστικά βοηθά σημαντικά όσους χρωστούν να διακονονίσουν την οφειλή τους αποφεύγοντας τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.  

Το αποθεματικό αυτή την ώρα στα ταμεία του Δήμου ποιο είναι; Δίνει «αέρα» στην Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στους σχεδιασμούς της αναφορικά σε έργα και επενδύσεις;

Με τη σωστή διαχείριση των οικονομικών που πραγματοποίησε και συνεχίζει να πράττει η σημερινή δημοτική αρχή δημιουργήθηκε ένα σημαντικό αποθεματικό μέσα από το οποίο δρομολογήθηκαν, πραγματοποιήθηκαν και εξακολουθούν να δρομολογούνται όλες οι σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη μας. Θυμίζω ότι όλα τα μεγάλα έργα όπως το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, το δημοτικό θέατρο, οι κυκλικοί κόμβοι και πολλά άλλα έργα, καθώς και όλες οι πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δράσεις, οι μεγάλες εκδηλώσεις όπως αυτές των Χριστουγέννων,  δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αν δεν υπήρχε το σημαντικό αυτό αποθεματικό που κινείται στην περιοχή των 20εκ. ευρώ.

Η αντιπολίτευση ωστόσο κάνει λόγο για άλλα μεγέθη και ειδικότερα για υπηρεσίες και Οργανισμούς, όπως ο ΔΟΕΠΑΠΔΗΠΕΘΕ, για τον οποίο είχε ακουστεί ένα μεγάλο άνοιγμα…

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, όλα είναι υπό έλεγχο και με τη σωστή διαχείριση που γίνεται και τις κατευθύνσεις του Δημάρχου μας, αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν. 

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη είστε και αντιδήμαρχος Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας. Τι να περιμένουμε από αυτό το «χαρτοφυλάκιο»;

Η προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση της δημοτικής μας περιουσίας είναι συνεχής. Η Δημοτική μας αρχή από την πρώτη κιόλας θητείας της έδωσε μεγάλη έμφαση στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας οργανώνοντας αποδοτικότερα το εν λόγω τμήμα. Σήμερα έχουμε στη διάθεση μας μια ολοκληρωμένη καταγραφή των ακινήτων, μέσα από μια εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή και έχουμε δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των ακινήτων. Το επόμενο βήμα μας είναι η καλύτερη αξιοποίηση των κληροδοτημάτων που διαχειρίζεται ο Δήμος μας. Γι’ αυτό το θέμα υπάρχει ήδη  συνεργασία με την εποπτεύουσα αρχή που είναι η Δ/νση κληροδοτημάτων της Περιφέρειας και σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η ΣΔΙΤ είναι πολιτική που υιοθετεί η Δημοτική Αρχή και αν ναι, σε ποια πεδία θα δούμε να εφαρμόζεται; 

Η Δημοτική μας Αρχή, όπως φαίνεται από την αποτελεσματικότητα της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει  αξιοποιήσει   τις δυνατότητες του προσωπικού που υπάρχει στο Δήμο. Έχουμε πετύχει πολλά με την σημαντική συμμετοχή των εργαζομένων. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις η Συνεργασία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα είναι απαραίτητη για την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών στους πολίτες.  

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Θα παραμείνετε στον χώρο της Αυτοδιοίκησης;

Στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, που υπηρετώ από το 2014 από θέσεις ευθύνης, υπάρχει άμεση επαφή με τους δημότες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την κατανόηση και επίλυση των όποιων προβλημάτων.  Είναι κάτι που με ικανοποιεί και μου δίνει την δυνατότητα να προσφέρω. 

Η επαγγελματική μου όμως σταδιοδρομία και η εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας μου δίνει τη δυνατότητα να ασχολούμαι ενεργά και με τα θέματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. Η προσφορά στο χώρο αυτό αποτελεί πρόκληση για εμένα και θα ήθελα να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις του Νομού μας. 

Πώς φαντάζεστε τον Αρη Σαββάκη σε δέκα χρόνια;

Περισσότερο σοφό γιατί η μάθηση και η γνώση δεν σταματά ποτέ. 

error: Content is protected !!