Ασύμμετρες απειλές: Μεταναστευτικό – Τουρκία – Οικονομία [Α’ Μέρος]

ellada tourkia arthro
milonas 728x120

Γράφει ο Χ.Χ.Σιούλας

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει το κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία για να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν και τον ωμό εκβιασμό .   

Ανοίγοντας τα βιβλία της ιστορίας της Χώρας μας , ένα είναι το κοινό χαρακτηριστικό και αυτό είναι ο Πόλεμος.

Η ιστορία έχει δείξει ότι τα τελευταία 70 έτη οι γενιές που έχουν περάσει  δεν έχουν ζήσει πραγματικό πόλεμο.

Όμως έχει αποδειχθεί ότι με τα χρόνια οι μορφές του Πολέμου μεταλλάσσονται.

Η Χώρας μας έχει πληγεί από έναν Τεράστιο οικονομικό Πόλεμο που τα περασμένα χρόνια έχει κλονίσει την κοινωνία καθώς οι Έλληνες φτάσαμε στα όρια της εξαθλίωσης .. σε αυτόν τον Πόλεμο δεν υπάρχει φυσικός εχθρός που μπορείς να αντιμετωπίσεις με τα όπλα…

Στην Πραγματικότητα είναι ένας Ασύμμετρος πόλεμος.

Σε έναν Ασύμμετρο Πόλεμο δεν ξέρεις ποιοι είναι οι φίλοι σου και ποιοι οι εχθροί…δεν την βλέπεις την απειλή και λειτουργείς με το ένστικτο.

Αυτός ο πόλεμος υπάρχει ακόμη και σήμερα και ταλανίζει την Κυβέρνηση την στιγμή που προσπαθεί η Χώρα να ορθοποδήσει.

Μίας άλλης μορφής Ασύμμετρος Πόλεμος είναι και το Μεταναστευτικό …Μόνο που εδώ γνωρίζουμε την αιτία…τον υπαίτιο (Τουρκία)… αλλά ο Κόσμος δεν γνωρίζει τα κίνητρα του Ταγίπ Ερντογάν για να κινηθεί απειλητικά προς την Ελλάδα και την Ευρώπη εκβιάζοντας ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα πλημυρίσει ο τόπος Σύριους και Μη (Αφγανούς- Ιρακινούς-Σομαλούς κτλ) που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να φύγουν από την Χώρα τους με πρόφαση έναν πόλεμο παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο.

Πως φτάσαμε ως εδώ  

 Από το 1931 η Ελλάδα διεκδικεί την επέκταση των χωρικών υδάτων καθώς η 3η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας καθόρισε ως όριο τα 12 μίλια γύρω από την ηπειρωτική χώρα και τα κατοικημένα νησιά με τα οποία θα διευρύνονταν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα από 35% στο 64% του Αιγαίου κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα η Τουρκία το θεωρεί αιτία πολέμου . Η διαφορά με την Τουρκία είναι ο τρόπος που «μεταφράζεται» η Υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ .

Να θυμίσω ότι το 1973 το θέμα της υφαλοκρηπίδας είχε φέρει κοντά τις δύο χώρες σε πόλεμο. 

Το θέμα δεν είναι τα 12 μίλια…ούτε τα νησιά κάθε αυτού.. αλλά το τί βρίσκεται κάτω από αυτά…Ο ορυκτός πλούτος 

Με την συνθήκη της Γενεύης το 1958 η Ελλάδα έχει δικαίωμα να οριοθετήσει την Υφαλοκρηπίδα της , κάτι το οποίο ακόμη μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει διότι η Τουρκία έχει καταφέρει να μπλοκάρει τις διαδικασίες με το ‘Κόλπο’ Των Γκρίζων Ζωνών.

Τώρα θα μου πείς γιατί το γράφω όλο αυτό…

Σε όλα τα θερμά επεισόδια που έχουν δημιουργηθεί έως και σήμερα … από το βυθίσατε το Χόρα  έως και σήμερα… υπάρχει μία χώρα που σβήνει την τελευταία στιγμή την φωτιά αλλά.. δημιουργεί τις γκρίζες ζώνες ..αυτή είναι η Αμερική . Έως και Σήμερα στηρίζει ανοιχτά την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους.. 

Από το 1973 και την εποχή της Χούντας Αμερικανική εταιρία προχώρησε σε έρευνες στο Αιγαίο για την ανακάλυψη ορυκτού πλούτου… αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα…και να ανοίξει η όρεξη των Απέναντι… Από το 1976 ξεκινήσανε οι Τούρκοι έρευνες και φτάσαμε στο σημείο να προχωρήσουν μέχρι την Θάσο ..

Ας πάμε λοιπόν στο σήμερα….

Το 2011 η Τουρκία με τις ευλογίες της Αμερικής εισέβαλε στην Συρία με δικαιολογία την προστασία του Τούρκικου Πληθυσμού από τον Κυβερνητικό Στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ…

Υποστηρίζοντας το Isis ο Ερντογάν κατάφερε να έχει τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών που βρίσκονται στα Σύνορα της Τουρκίας με την Συρία….

Ο Βασικός λόγος που κυνηγά έως και σήμερα να πάρει τον έλεγχο της πόλης Ιντλίμπ  είναι διότι θα μπορέσει να πάρει τον έλεγχο των Βασικών οδικών δικτύων καθώς ….θα ελέγχει και τα παράλια ανατολικά της Κύπρου και θα έχει την δυνατότητα να κηρύξει ΑΟΖ με τον Ιδιο τρόπο που το έκανε και με την Παράνομη Κυβέρνηση της Λιβύης (Σαρατζ) ….

Έτσι θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Ελλάδα …

Τα Εμπόδια του Ερντογάν

  1. Σήμερα 29/2/2020 ο Ερντογάν δέχεται σφοδρή επίθεση από Συριακές και Ρώσικες Δυνάμεις ..με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών Τούρκων Στρατιωτών καθώς και φίλο Τουρκικών Δυνάμεων (Isis)
  2. Στην Λιβύη ο Στρατηγός Χαφτάρ προελαύνει και έχει φτάσει έξω από την Τρίπολη όπου βομβαρδίζει τις δυνάμεις του Σάρατζ καθώς και Τουρκικές μονάδες που έχει στείλει ο Ερντογάν.. 
  3. Μετά από όλες αυτές τις απώλειες…την Τουρκική λύρα να έχει καταρρεύσει.. αρχίσανε οι τριβές στο εσωτερικό της Τουρκίας καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών του κόμματός του αντιδρά για τον τρόπο που διαχειρίζεται ο Ερντογάν τα θέματα.

Συμπέρασμα

Ο Ερντογάν έχει χάσει σχεδόν σε όλα τα μέτωπα…εκτός από ένα…Το Επικοινωνιακό/Προπαγάνδα : 

Το μεταναστευτικό είναι το Μεγαλύτερο του όπλο .

Για να ρίξει σκόνη στα μάτια στο εσωτερικό της Τουρκίας εμφανίζεται αμετανόητος για τις επιλογές του και ανοίγει τα σύνορα με την Ελλάδα απειλώντας ότι θα γεμίσει Μετανάστες την Ευρώπη…

Οταν η Ελλάδα έχει ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της …ο Ερντογάν θεωρεί ότι είναι αρκετά απασχολημένη για να δει την πραγματική εικόνα… 

Η Ελλάδα δεν απειλείται από την Τουρκία…Η κίνηση που έκανε η Τουρκία ανοίγοντας τα σύνορα…έγινε διότι …η Τουρκία Φοβάται Την Ελλάδα !! 

Το έκανε για να την κρατά απασχολημένη …ώστε να μπορέσει ο Ερντογάν να κλείσει τις ανοιχτές πληγές του…

Αν ταχθεί ευθέως Απέναντι στην Ελλάδα …Θα Χάσει..Σε όλα τα Επίπεδα!! 

Όσο ποιο γρήγορα κλείσουμε τις Πληγές της Οικονομικής Κρίσης στην Χώρα μας …τόσο ποιο γρήγορα θα τελειώσουμε και με τις υπόλοιπες απειλές !!

 

error: Content is protected !!