ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκιάθος: Οι Κουκουναριές στο επίκεντρο της συνάντησης Τζούμας – ΕΤΑΔ

87788514 10221325039892705 3243163293069606912 o

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας πραγματοποίησε συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανο Βλαστό στα γραφεία της ΕΤΑΔ την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη συνεργασιών των δύο πλευρών προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιοχή του βιότοπου των Κουκουναριών ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ για κοινωφελείς σκοπούς, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

KEN 728X100

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γιάννης Τσανάκας Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων και η Αγγέλα Μιχαλόπουλου Γενική Διευθύντρια Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ.

 Ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορεί να επιτευχθεί η αξιοποίηση της περιοχής, με γνώμονα την προστασία και ανάδειξη του μοναδικού βιότοπου κουκουναριάς σε νησί στη Μεσόγειο, με τρόπο που θα συμβάλει καθοριστικά προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Από την πλευρά του ο κ. Βλαστός επισήμανε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας με τον Δήμο Σκιάθου, και τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή όπου η ΕΤΑΔ είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει δράσεις.

 Η περιοχή ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ “Κτήμα Κουκουναριών Σκιάθου”, συνολικής επιφάνειας 448.995 τ.μ., η συνολική έκταση αποτελείται από πευκόφυτη έκταση επιφάνειας 156.000τ,, λίμνη επιφάνειας 89.080τ.μ. Τμήμα του ακινήτου και συγκεκριμένα τμήμα του αιγιαλού και παραλίας, έχει παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Σκιάθου με σύμβαση μέχρι το 2025.

 Η Δημοτική Αρχή έχει χρέος και οφείλει να είναι προσανατολισμένη σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει το έργο της.

error: Content is protected !!