Ποινική δίωξη σε βάρος …νεκρής Λαρισαίας για ρευματοκλοπή

reymatokloph 1

Μπορεί εδώ και πολλά χρό­νια να έχει εγκαταλείψει τον μάταιο ετούτο κόσμο αλλά η εκδημία της δεν εμπόδισε τις Υπηρεσίες να εφαρμόσουν το γράμμα του νόμου παραβλέποντας ωστόσο τους… νόμους της φύσης.

Έτσι στο επίκεντρο υπόθεσή που κλήθηκε προχθές να εκδικάσει το Μονορευματοκλοπή

δικαστήριο

μελή Πλημμελειοδικείο Λάρισας βρέθηκε Λαρισαία, σε βάρος της οποίας είχε ασκηθεί ποινική δίω­ξη για ρευματοκλοπή.

Παρότι η κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας ευσταθούσε, η κατηγορούμενη δεν ήταν εφικτό να… καθίσει στο εδώλιο του κατη­γορουμένου καθότι, όπως περιέγραψε προχθές ο 71χρονος πλέον γαμπρός της, η πεθερά του και ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου όντως έγινε ρευματοκλοπή έχει αποβιώσει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώνοντας τη ρευ­ματοκλοπή ζητούσε τα χρήματα για το ρεύμα μηνύοντας τον συμβεβλημένο με βάση τον μετρητή παροχής («ρολόι») άσχετα με το ποιος μι­σθώνει το σπίτι, η υποβληθείσα μή­νυση μετατράπηκε σε ποινική δίωξη άσχετα με το ποιος έπραξε το αδί­κημα και οι φιλεύσπλαχνοι κληρο­νόμοι του σπιτιού πλήρωσαν το κλεμμένο ρεύμα που άφησαν «φέ­σι» οι ενοικιαστές.

Όλες οι Υπηρεσίες έκαναν όντως τη δουλειά τους και σύμφωνα και με τον νόμο, μόνο που καθότι δεν συνδέονται μεταξύ τους παρά τις εξελί­ξεις στην κοινωνία της πληροφορικής, «παρέβλεψαν» τους νόμους της φύσης με αποτέλεσμα η μακαρίτισσα να κληθεί να παραστεί ενώ­πιον του Δικαστηρίου. Το οποίο Δικαστήριο επίσης για το γράμμα – αλ­λά και για την ουσία αυτή τη φορά του νόμου αναγγέλλοντας την υπό­θεση έπαυσε την ποινική δίωξη θεωρώντας την ως μη γενόμενη, με δεδομένο μάλιστα που η οφειλή στην πρώην ΔΕΗ έχει εξοφληθεί από τους κληρονόμους.

Παρεμπιπτόντως δεν μπορεί να εκτιμηθεί πόσες εργατοώρες χάθηκαν από δικαστικούς υπαλλήλους και δικαστικούς λειτουργούς για να ασχοληθούν με μια… τελειωμένη υπόθεση, στην εκδίκαση της οποίας παρέστη προχθές και ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας μεταξύ άλλων προφανώς.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Η Λαρισαία προτού εκδημήσει εις Κύριον φρόντισε να τακτοποιήσει τα κληρονομικά της, γράφοντας έτσι ένα σπίτι στην κόρη της. Κόρη που με τον σύζυγό της, θέλοντας να συνδράμουν σε αδύναμο οικονομι­κά ζευγάρι αλλοδαπών τους το διέ­θεσαν προκειμένου να κατοικήσουν. Το ζευγάρι των ενοικιαστών όμως, είτε για λόγους οικονομικής αδυναμίας είτε για λόγους που δεν είναι της παρούσης αντί να προχωρήσουν σε κανονική σύνδεση του ρεύματος στο πατρικό της μακαρίτισσας, προχώρησαν σε ρευματο­κλοπή. Πράξη που διαπιστώθηκε σε έλεγχο της ΔΕΔΔΗΕ που βεβαί­ωσε κατανάλωση 7005 kWh, η αξία των οποίων με το ΦΠΑ και τις επιβαρύνσεις και το διαχειριστικό κόστος ανήλθε κοντά στα 1.500 ευρώ. Η ρευματοκλοπή αφορούσε στο χρονικό διάστημα από 20-04-2015 έως 19-08-2016, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο στον μετρητή, διαπιστώθηκαν οι κομμένες σφραγίδες στο κάλυμμα του μετρητή, τρύπα στο κάλυμμα του μετρητή κ.λπ., «ευρήματα» όπως σημειώνεσαι και στο πόρισμα των ελεγκτών του ΔΕΔΔΗΕ, «σε συνδυασμό με τα ευρήματα του επιτόπιου ελέγχου τεκμηριώνουν κατ’ αδιαμφισβήτητο τρόπο υπαίτια παρέμβαση στη μετρητική διάταξη, με σκοπό την αλλοίωση της καταγραφής της καταναλισκόμενης ενέργειας και στοιχειοθετούν τον χαρακτηρισμό της περίπτωσης (ως διαπιστωμένη ρευματιοκλοπή».

Έτσι η μακαρίτισσα μηνύθηκε για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας (κατ’ εξακολούθηση). Όπως σημειώνεται και στο πόρισμα του ΔΕΔΔΗΕ «η ανα­λογούσα χρέωση που σας καταλογίζεται για τη συνολική μη καταγραφείσα ενέργεια ανέρχεται σε 1050,75 € πλέον ΦΠΑ 6%. Επιπροσθέτως του καταλογιζόμενου πο­σού για τη μη καταγραφείσα ενέρ­γεια, βαρύνεστε και με το διαχειριστικό κόστος της ρευματοκλοπής το οποίο ανέρχεται σε 286,41 €, πλέον ΦΠΑ 24%. Επομένως η συνολική οφειλή έναντι ρευματοκλοπής που σας καταλογίζεται ανέρχεται σε 1468,94 ευρώ».

«Τα έχω πληρώσει» δήλωσε στο δικαστήριο ο 71xpovos σήμερα γαμπρός της μακαρίτισσας προσκομίζοντας και τη σχετική απόδειξη. Η αρχική αμηχανία της προέδρου και της εισαγγελέως για την… ποινική δίωξη σε βάρος της νεκρής ξεπεράσθηκε γρήγορα, σημειώνοντας την παύση της δίωξης ως μη γενόμενη.

Πηγή Εφημερίδα Ελευθερία

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!