ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία διατείνεται ότι αχρήστευσε η Άγκυρα

2829752
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020, 16:53

Οι τουρκικές δυνάμεις στοχοθέτησαν και αχρήστευσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ναϊράμπ, στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ενώ όπως επίσης ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας καταρρίφθηκαν δύο συριακά μαχητικά Su-124 στην επαρχία του Ιντλίμπ.

«Δύο συριακά μαχητικά Su-124 καταρρίφθηκαν»

«Δύο συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας καταστράφηκαν, το ένα από αυτά είχε καταρρίψει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας. Δύο μαχητικά Su-24 καταρρίφθηκαν», ανέφερε η ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να διευκρινίζει ποιος έβαλε εναντίον στόχων στη Συρία.

Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι δύο συριακά μαχητικά καταρρίφθηκαν και ότι οι πιλότοι τους διασώθηκαν. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν, κοντά στην πόλη Σαρακέμπ, κατέρριψαν ένα τουρκικό drone που ανήκε σε «τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, η Αγκυρα κλιμακώνει τις επιθέσεις της εναντίον των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος από την περασμένη Πέμπτη, όταν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα του συριακού στρατού.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020, 16:53

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!