Ασύμμετρες απειλές: Μεταναστευτικό – Τουρκία – Οικονομία – «Αναμένοντας την Πολιτική Ενηλικίωση» [Β’ Μέρος]

SYNORA PROSFYGES EVROS1
milonas 728x120

Γράφει ο Χ.Χ.Σιούλας

 

Ο Ερντογάν βλέπει ότι χάνει τον πόλεμο στην Συρία από την (Σύμμαχό της Ρωσία) και στρέφεται ξανά στο ΝΑΤΟ (ΗΠΑ)  ζητώντας Στρατιωτική στήριξη για να αντιμετωπίσει τους Ρώσους .

                                        

Η Ρωσία εκμεταλλευόμενη την πρόσφατη σύσφιξη των σχέσεων της με την Τουρκία κατάφερε να εισχωρήσει στα εδάφη της Συρίας και της Λιβύης πιάνοντας στον ύπνο τον Ερντογάν και τις ΗΠΑ.

Ο πόλεμος στην Συρία είναι σχεδόν τελειωμένος με Έναν νικητή(Ρωσία) και πολλούς ηττημένους (Τουρκία – Αμερική).

Το ίδιο συμβαίνει και στην Λιβύη όπου σύντομα οι δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ θα πάρουν την χώρα στα χέρια τους.

Για να μπορέσει ο Ερντογάν να κρατηθεί στην εξουσία και να αποσύρει τις δυνάμεις Ηττημένος από την Συρία και την Λιβύη θα πρέπει να δημιουργήσει ένα καινούριο «πεδίο» μάχης/αντιπαράθεσης…..οπού φυσικά πάλι στρέφεται εναντίον της Ελλάδος και της Ευρώπης διότι είναι οι ποιο διαλλακτικοί παίχτες στην γεωπολιτική σκακιέρα.. είναι αυτοί που βάζουν περισσότερο νερό στο κρασί τους και ως Χαρτογιακάδες προτιμούν να «λαδώνουν» την Κακή Τουρκία  με δήθεν κονδύλια για τους μετανάστες …παρά να ορίσουν τα όριά τους με οποιοδήποτε κόστος…

Η Ελλάδα από το 1821 έως και σήμερα στηρίζεται στις πλάτες των «συμμάχων» της και δεν έχει ποτέ κάνει οποιαδήποτε κίνηση χωρίς την άδεια ενός από τους Δυνατούς Παίχτες της Σκακιέρας (Μεγάλη Βρετανία – Αμερική – Ρωσία- Γερμανία).

Ήρθε η Ώρα της Πολιτικής Ενηλικίωσης για την Χώρα μας.

Πολιτική Ενηλικίωση σημαίνει να ορίσει από μόνη της τα Όρια της χωρίς να παρακαλά κάποια άλλη χώρα για διαμεσολάβηση (π.χ. Ίμια-Σημίτης-Αμερική).

Κάθε μέρα ο Ερντογάν μεταφέρει χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα για να μπορέσει να φέρει την Χώρα μας προ τετελεσμένων γεγονότων.

Προσπαθεί να δυναμώσει το διαπραγματευτικό του χαρτί για την ΑΟΖ , τα Ναυτικά Μίλια και την Ένταξή της στην Ευρώπη.

Σε αυτή την χρονική στιγμή ..θα πρέπει η Χώρα μας να ορθώσει Πολιτικό Ανάστημα και χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση να Κηρύξει ΑΟΖ σε Ιόνιο και Κρήτη ασκώντας το δικαίωμα των 12 ναυτικών μιλίων και προειδοποιώντας τον Ερντογάν ότι σύντομα θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας και στο Αιγαίο. 

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι αν ζητήσουμε πολιτική βοήθεια από τους Ισχυρούς….μας κάνει αυτομάτως υποχείριο τους …. και βέβαια όπως έχει αποδειχτεί δεν μας έχει βοηθήσει ποτέ κανείς…

Αν πατήσουμε στα πόδια μας και ορθώσουμε ανάστημα…η βοήθεια θα έρθει χωρίς καν να την ζητήσουμε !!

Θα πρέπει να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους Ρώσους για να υπάρχει ισορροπία σχέσεων της Ελλάδος με  ΗΠΑ και Ρωσία.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει γενικευμένη σύγκρουση μεταξύ  Τουρκίας και Ρωσίας.

Από τον 17ο αιώνα έως και σήμερα αυτές οι δύο χώρες έχουν συγκρουστεί πάνω από 12 φορές.

Συμπέρασμα.

  1. Χρειάζεται μια αποφασιστική Κίνηση Αιφνιδιασμού (Κήρυξη ΑΟΖ/Δυναμική Απάντηση σε Κάθε απειλή)
  2. Τώρα που η Τουρκία έχει χαλάσει τις σχέσεις της με τους Ισχυρούς παίχτες πρέπει να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας με Ρωσία – ΗΠΑ (Προληπτικά) .
  3. Αν ορθώσουμε Πολιτικό Ανάστημα θα αποφύγουμε να στραφούμε στο Δικαστήριο της Χάγης . Αυτό θα γίνει μόνο και μόνο όταν θα έχει έρθει μια διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας η οποία για να μην έχει Πολιτικό κόστος για τις οποιαδήποτε παραχωρήσεις εκατέρωθεν θα υπάρχει μία «απόφαση Δικαστηρίου» για εσωτερική κατανάλωση. Αυτό κρατήστε το .. Θα το εξηγήσουμε στο Γ Μέρος.

 

     

error: Content is protected !!