ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι απαντά το ΚΕΑΝ στην καταγγελία Γκουντάρα περί «άφαντης ΜΚΟ» για τα προσφυγόπουλα στην Καρίτσα

prosfygopoul
milonas 728x90 1
728x110 1

Ως μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα χαρακτήρισε τα λόγια του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα το Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, ο οποίος κατήγγειλε δημόσια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ότι η ΜΚΟ είναι υποστελεχμένη (δείτε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ του onlarissa.gr).

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση στη δομή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά 25 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το ΚΕΑΝ με αίσθημα ευθύνης υλοποιεί τους τελευταίους μήνες ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων στην Καρίτσα Λάρισας

Προσπαθούμε ψύχραιμα να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις και να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια σε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν βρεθεί μόνα τους σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση. Είμαστε συνεχώς δίπλα τους με προσωπικό 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα ανεξαρτήτου γιορτών ή αργιών.

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη Δομή μας να υπολειτουργεί και να είναι υποστελεχωμένη και εμάς “άφαντους”

Είναι προφανές ότι η εικόνα αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Από τις 15 Οκτωβρίου προβήκαμε σε ανοιχτή προκήρυξη 26 θέσεων εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων και από τις 19 Νοεμβρίου που ξεκίνησε τη λειτουργία της η Δομή η στελέχωση έγινε κανονικότατα. Σήμερα στη δομή προσφέρουν καθημερινά 25 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων σε άμεση επαφή: 2 Ψυχολόγοι, 2 κοινωνικοί λειτουργοί, 2 εκπαιδευτικοί, 2 διαμεσολαβητές, 1 νοσηλεύτρια, 1 μάγειρας, 2 νομικοί, 4 Φροντιστές, 2 Γενικών καθηκόντων ενώ την εικόνα συμπληρώνουν άτομα που εργάζονται για τον καθαρισμό καθώς και για τη διοικητική υποστήριξη της δομής.

Συνειδητή μας επιλογή είναι η συνεργασία με την τοπική κοινωνία προκειμένου να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο η ένταξη των παιδιών.

Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.Παλέψαμε με το τέρας της γραφειοκρατίας προκειμένου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το σχολείο για κάποια απ’αυτά ,ενώ και άλλες δραστηριότητες όπως : γυμναστική,ποδόσφαιρο έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα τους.

Ότι και να κάνεις για τα παιδιά, πότε δεν είναι αρκετό και πάντα μπορούμε καλύτερα. Είμαστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι συνεχώς για συνεργασίες και οποιαδήποτε ενημέρωση προκειμένου και καλύτερα αποτελέσματα να έχουμε και να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα μη σωστής ενημέρωσης.Γι αυτό ζητάμε τη συνεργασία όλων

Ήδη πολλοί ανταποκρίνονται και αντιλαβάνονται το έργο που διεξάγεται, μάλιστα τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν καινοτόμες δράσεις της Δομής που θα κάνουν αίσθηση. Μείνετε συντονισμένοι.»

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!