ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση για την υιοθεσία από τις Σοροπτιμίστριες του Βόλου

542017 uiotheseies600 199225 NDV243
banner
milonas 728x90 1

Με  ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο θέμα  ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου Θέτις  επέλεξε να τιμήσει τη μέρα της γυναίκας φέτος. Με ένα  εξαίρετο πάνελ ομιλητών  θα ρίξει φως σε ένα θέμα σημαντικά περίπλοκο , εν πολλοίς άγνωστο, που όμως είναι συναισθηματικά ιδιαίτερο και πολύ φορτισμένο. Στην προσπάθεια  αυτή έχει την  υποστήριξη  του  Δικηγορικού  Συλλόγου  Βόλου  που είναι ο αρμόδιος  αυτής της εξειδικευμένης γνώσης πάνω στο θέμα «Υιοθεσίες». 

Οι Σοροπτιμίστριες της «Θέτιδας» τιμούμε  έτσι  την Παρασκευή 6 Μαρτίου  στο Πάρκ , τη γυναίκα-μάνα  που με τόλμη , ανατρεπτική και αντισυμβατική, υπερβαίνει εαυτόν και επωμίζεται  το ρόλο και το λειτούργημα της μάνας , πέρα από την βιολογική υποχρεωτικότητα  που είναι συνυφασμένη με την ιδιότητα της  μάνας. 

Οι δικηγορίνες μας  . Μαίρη  Σαμαρτζίδου και η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη , απολύτως ειδικές πάνω στο θέμα , με τον συντονισμό του επίσης δικηγόρου  Λάζαρου Γαϊτάνη   θα μας δώσουν την πλήρη εικόνα της πραγματικότητας  : τι ισχύει σήμερα  για τις Υιοθεσίες τι γίνεται. Τι μπορεί να γίνει.

Για την  προσωπική   εμπειρία από την υιοθεσία  του παιδιού της θα μιλήσει η  γιατρός κ. Τζούντιθ  Πάρκερ. Παρέμβαση θα κάνει  η κυρία   Ματούλα Νάνου που θα μας  μιλήσει για τη   δικιά   της  εμπειρία  από  την Αναδοχή  των  δύο μη βιολογικών  της παιδιών.  Ο Σοροπτιμιστικός όμιλος Βόλου Θέτις θα τιμήσει τις δύο αυτές γυναίκες σαν γυναίκες  της χρόνιάς  γιατί εκτιμά  ότι ό προσωπικός τους   άθλος είναι στην πραγματικότητα   ένας  διαρκής εορτασμός της γυναικείας ύπαρξης  και τιμά την ημέρα της γυναίκα έμπρακτα .

Την Παρασκευη 6 Μαρτιου στις 7.30 στο  ξενοδοχείο Παρκ ,  με θέμα  « Υιοθεσία: Οικογένεια για κάθε παιδί» και ελεύθερη είσοδο θα μιλήσουν 

Μαρινα χρυσοβελώνη , τέως υφυπουργός : «Υιοθεσία-Δικαίωμα στην οικογένεια και στην αγάπη. Νομοθετικό πλαίσιο στην  Ελλάδα»

Μαίρη  Σαμαρτζίδου , πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρώην Πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος βρεφών «Άγιος Στυλιανός» Θεσσαλονίκης : «Διακρατικές υιοθεσίες παιδιών. Εφαρμογή της σύμβασης της Χάγης στην Ελλάδα»

Τζούντιθ  Πάρκερ : «Η βιωματική πλευρά της υιοθεσίας».

error: Content is protected !!