ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Όχι πανικός αλλά εγρήγορση»: Δράση ενημέρωσης των μαθητών του Βόλου για τον κορωνοϊό

κορονοιος βενιζελειο
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου οργανώνει, μέσω των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δράση ενημέρωσης με τίτλο «Όχι Πανικός αλλά Εγρήγορση», με στόχο την πρόληψη και αποτροπή της μετάδοσης της νόσου από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

KEN 1

Κάθε σχολική μονάδα θα διανείμει στους μαθητές της τρισέλιδο έντυπο με αναλυτικές οδηγίες από τους παραπάνω επιστημονικούς φορείς της Μαγνησίας. Με τη σειρά τους οι μαθητές θα ενημερώσουν τους γονείς τους και εν συνεχεία συγγενικά τους πρόσωπα ή γείτονες ειδικά αν αυτοί δεν έχουν πρόσβαση στις σχετικές πληροφορίες.

Στο τρισέλιδο αναφέρεται ότι δεν χρειάζεται πανικός για τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και  αυτό που προβληματίζει περισσότερο την επιστημονική κοινότητα είναι η αύξηση της μεταδοτικότητας που παρατηρείται με τον ιό και όχι η θνησιμότητα, η οποία είναι πολύ-πολύ μικρή.

Εντούτοις, επισημαίνεται ότι επειδή το επόμενο χρονικό διάστημα η νόσος θα ταλαιπωρήσει μέρος του πληθυσμού και στη χώρα μας όπως γίνεται κάθε χρόνο με την εποχική γρίπη και τις άλλες ιώσεις, οι πολίτες πρέπει να προβαίνουν στην αυστηρή τήρηση των κανόνων  πρόληψης και ατομικής υγιεινής, πρακτική που θα περιορίσει τη μετάδοση της νόσου. Τονίζεται επίσης, ότι η χώρα μας διαθέτει μεγάλο αριθμό και υψηλού επιπέδου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πολλές δομές Υγείας στον Κρατικό και Ιδιωτικό τομέα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα περιστατικά που θα προκύψουν από τον κορωνοϊό. Έτσι, το σύνθημά μας θα πρέπει να είναι «όχι πανικός, αλλά εγρήγορση».

Τέλος, στο τρισέλιδο δίνονται και στοιχεία φορέων και οργανισμών στους οποίους οι πολίτες μπορούν να ανατρέξουν για περισσότερες πληροφορίες.

error: Content is protected !!