ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη Βουλή το «Παναγιώτικο» από τον Κυριάκο Βελόπουλο: «Στα όρια της κατάρρευσης το φράγμα που υδροδοτεί το μισό Πήλιο»

VELOPOULOS 1
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος, για το φράγμα “Παναγιώτικο”, στην οποία αναφέρει:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Μαγνησίας χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι αλλά και ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου το Φράγμα «Παναγιώτικο», το οποίο, μέρα με τη μέρα καταρρέει, λόγω των τεραστίων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει.

Όπως αναφέρουν οι τοπικοί φορείς, αλλά και δημοσιεύματα του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου της περιοχής, η απώλεια νερού από το φράγμα ανέρχεται στα 300 κυβικά μέτρα την ώρα και το νερό που χάνεται σε ημερήσια βάση ξεπερνά την ποσότητα που απαιτείται για την υδροδότηση των χωριών. Να σημειωθεί ότι το Φράγμα «Παναγιώτικο», υδροδοτεί το μισό Πήλιο, αφού από εκεί παίρνει νερό η Άφησσος, το Λεφόκαστρο, η Κορόπη, τα Καλά Νερά, το Τρίκερι, ο Κάλαμος και η Πάου. Με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, το φράγμα συνεχώς υποχωρεί, ενώ οι διαρροές είναι μεγάλες για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις υπάρχουσες ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου σε δήλωσή του αναφέρει ότι : “Παραλάβαμε μία καυτή πατάτα. Έχουμε στείλει επιστολές και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προς τα αρμόδια Υπουργεία για την αναφορά του προβλήματος και για την αίτηση χρηματοδότησης. Ζητάμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για το φράγμα και 300.000 ευρώ για τα διυλιστήρια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να πράξει τα δέοντα για την ασφάλεια των κατοίκων. Και μετά την ασφάλεια των κατοίκων είναι η επάρκεια του νερού. Το μισό Πήλιο υδροδοτείται από το «Παναγιώτικο». Έχουν περάσει πέντε μήνες και περιμένουμε απαντήσεις από την Πολιτεία. Με την ασφάλεια των πολιτών δεν παίζουμε. Ο Δήμος χρειάζεται την στήριξη της πολιτείας για τη χρηματοδότηση και την επίβλεψη των έργων. Άμεσα. Χθες.”

Προβληματισμό προκαλεί επίσης, η άποψη των κάτοικων και τεχνικών ότι η θέση που έγινε το φράγμα είναι χαρακτηρισμένη ως ακατάλληλη, επισημαίνοντας ότι, η αρχική θέση κατασκευής του έργου ήταν διαφορετική.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί:

Τι προτίθεσθε να πράξετε, κατά τη δικαιοδοσία που σας αναλογεί, ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο φράγμα «Παναγιώτικο» του Πηλίου ;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

error: Content is protected !!