ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Γκέιτς πληρώνουν για τη μεταφορά 15.000 φαρμακευτικών μορίων σε εργαστήριο στο Βέλγιο

2831397
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς πληρώνουν για τη μεταφορά 15.000 φαρμακευτικών μορίων σε ένα εργαστήριο στο Βέλγιο για να εξεταστούν ως πιθανή θεραπεία του κορωνοϊού.

Τα θεραπευτικά δείγματα, όλα τους δραστικά συστατικά σε τρέχουσες αντιιικές θεραπείες, θα υποβάλλονται σε διαλογή σε μεγάλη ταχύτητα για την ανασταλτική επίδρασή τους σε σωματίδια που αναπτύσσονται από ένα στέλεχος από τον πρώτο Βέλγο ασθενή που θα διαγνωστεί.

Τα μόρια, από το ερευνητικό ίδρυμα Scripps στην Καλιφόρνια, θα μεταφερθούν στο Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Rega, στο Leuven, 32 μίλια ανατολικά των Βρυξελλών. Το ινστιτούτο Scripps διαθέτει μια εκτεταμένη συλλογή δραστικών συστατικών υπαρχόντων και υπό ανάπτυξη φαρμάκων.

Ο καθηγητής Johan Neyts, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την ανάλυση στο Leuven, δήλωσε ότι αναμένει αποτελέσματα εντός δεκαπενθημέρου από τη στιγμή που το φορτίο θα φτάσει στο Βέλγιο.

«Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ελπίζει ότι υπάρχουν μεταξύ των 15.000 ουσιών ένα ή περισσότερα μόρια που μπορούν επίσης να αναστείλουν τον νέο κορωναϊό. Εμείς θα το ανακαλύψουμε για λογαριασμό τους. Θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα μία ή δύο εβδομάδες μετά την παράδοση της αποστολής».

Το εργαστήριο βιοασφάλειας στο Leuven είναι μία από τις λίγες εγκαταστάσεις στον κόσμο που μπορούν να δοκιμάσουν χιλιάδες μόρια σε υψηλή ταχύτητα.

Tο κόστος για το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates θα είναι «λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ», δήλωσε ο Neyts. «Αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το τι κοστίζει ο σχεδιασμός και η εμπορία ενός φαρμάκου από το μηδέν», δήλωσε στην εφημερίδα De Standaard.

Ο Neyts ανέφερε ότι δεν αναμένει μια θαυματουργή θεραπεία, αλλά οποιαδήποτε ένδειξη αναστολής της νόσου Covid-19 θα θεωρηθεί σημαντική πρόοδος.

«Έστω και λίγο είναι επίσης καλό. Ή ακόμα καλύτερα: λίγες ουσίες που αναστέλλουν λίγο και στη συνέχεια μπορούμε να συνδυάσουμε για να θεραπεύσουμε, αν όλα πάνε καλά, ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση».

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates δήλωσε ότι θα προσφέρει έως και 100 εκατομμύρια δολάρια για να βελτιώσει τις προσπάθειες ανίχνευσης, απομόνωσης και θεραπείας σε απάντηση στην παγκόσμια επιδημία. Μέχρι την Τετάρτη το πρωί, περισσότεροι από 93.000 άνθρωποι είχαν μολυνθεί σε περισσότερες από 80 χώρες και ο παγκόσμιος αριθμός νεκρών ήταν 3.190.

Πηγή: Guardian

KENT728X100 1

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!