ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Κρεμλίνο μπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ναβάλνι

2830947
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 06:53

728X100 3

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε στον δικό του ιστότοπο ότι οι ρωσικές αρχές μπλόκαραν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, όπως και τους λογαριασμούς των μελών της οικογένειάς του, και συγκεκριμένα της συζύγου του, των παιδιών και των γονιών του, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή των ρωσικών αρχών μια προσπάθεια να στραγγαλίσουν οικονομικά τον ίδιο και τους υποστηρικτές του.

Ο ηλικίας 43 ετών Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί του αυτοί όχι μόνο πάγωσαν αλλά και άδειασαν εντελώς. Ακόμη και τα 30.000 ρούβλια που είχε ο γιός του σε λογαριασμό για παιδιά εξαφανίσθηκαν. Ανενεργές κατέστησαν και οι τραπεζικές κάρτες των μελών της οικογενείας του. Ο Ναβάλνι ανάρτησε μάλιστα στον ιστότοπο φωτογραφία της κάρτας του γιού του που είχε εκδώσει η Reifeisenbank. Η εκπρόσωπος του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς του οποίου ηγείται ο Ναβάλνι δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερώτημα της εφημερίδας RBK ποιες τράπεζες ήταν αυτές που μπλόκαραν τους λογαριασμούς του Ναβάλνι και των μελών της οικογένειάς του.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, λέγοντας ότι το πάγωμα των λογαριασμών δεν είναι θέμα προς σχολιασμό.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο διευθυντής του Ιδρύματος κατά της διαφθοράς Ιβάν Ζντάνοφ, ο οποίος δήλωσε ότι τόσο οι δικοί του λογαριασμοί όσο και των συγγενών του στις τράπεζες Alpha Bank, Sberbank, Roketbank, επίσης πάγωσαν, διευκρινίζοντας ότι οι συγγενείς του δεν έχουν καμία σχέση με το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς και της δραστηριότητα του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς.

Στις αρχές Αυγούστου του 2019 η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη κατά του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς με την κατηγορία του ξεπλύματος χρηματικών ποσών τα οποία αποκτήθηκαν με εγκληματικό τρόπο. Η δίωξη ασκήθηκε μετά την έκκληση του Ναβάλνι προς τους Ρώσους πολίτες να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό από τις τοπικές εκλογές των υποψηφίων της αντιπολίτευσης.

Οι διαδηλώσεις αυτές στη Μόσχα υπήρξαν από τις πλέον δυναμικές και μαζικές μετά από χρόνια.

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο Οκτώβριο περιέλαβε τυπικά το κίνημα του Ναβάλνι κατά της Διαφθοράς, στο μητρώο των «πρακτόρων ξένης χώρας».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 06:54

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!