Ασύμμετρες απειλές: Μεταναστευτικό – Τουρκία

720 705795 7dd6504586 adf19d7cdaa783a9
milonas 728x120

Γράφει ο Χ.Χ. Σιούλας

Ο Ερντογάν έχοντας αυξήσει την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδος σκορπώντας fake news σε όλα τα Media προσπαθεί να εμφανίσει την Χώρα μας σαν τον «Κακό» Ευρωπαίο Έταιρο με την δικαιολογία ότι δεν τηρεί τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες και τις Νομοθεσίες για το Μεταναστευτικό. 

Κάνει πράξη ότι έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια….

 ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φοβούνται ότι ένας μεγάλος πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει από τη βορειοδυτική Συρία, αφού η Τουρκία έχασε  δεκάδες στρατιώτες την προηγούμενη Πέμπτη σε αεροπορική επιδρομή από δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος που υποστηρίχθηκαν από την Ρωσία στην επαρχία Idlib.

Το Associated Press χαρακτήρισε την επίθεση της προηγούμενης Πέμπτης “τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων για την Τουρκία σε μια μέρα από την πρώτη παρέμβασή του στη Συρία το 2016” και “μια μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Συριακών δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τη Ρωσία”. Το BBC αναφέρει: «Η αεροπορική επιδρομή ήρθε από την  πόλη του Saraqeb, βορειοανατολικά του Balyun».

Για την ιστορία, η AP σημειώνει ότι «η Γαλλία συγκεκριμένα προσπάθησε να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι σύμμαχοι της Τουρκίας εάν η Άγκυρα ζητήσει τη βοήθειά τους βάσει του Άρθρου 5 της Συνθήκης της Ουάσινγκτον, που απαιτεί από όλους τους συμμάχους να προσέλθουν στην υπεράσπιση ενός άλλου μέλους – αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει συμβεί. ”

Θυμηθείτε, η ΑΡ γράφει ότι “η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,6 εκατομμύρια Σύριους και με μια συμφωνία του 2016 με την ΕΕ συμφώνησε να εντείνει τις προσπάθειες για να σταματήσει η ροή των προσφύγων στην Ευρώπη. 

Από τότε, ο Ερντογάν απείλησε επανειλημμένα να «ανοίξει τις πύλες», σκορπώντας φόβο στην Ευρώπη  για μια νέα έξαρση ».

Συμπέρασμα

Είναι Προφανές ότι ο Ερντογάν έχει ενορχηστρώσει όλα αυτά τα χρόνια κάτω από την μύτη μας έναν Τέλειο Ασύμμετρο Πόλεμο.

Από την στιγμή που η Ελλάς προστατεύεται από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ , η Τουρκία κατάφερε να Φυτεύσει τον Κίνδυνο στο εσωτερικό της Ελλάδος μέσα από τις προηγούμενες μεταναστευτικές ροές  και να πυροδοτήσει έναν ασύμμετρο πόλεμο εντός των Συνόρων μας.

Εχτές κατά την διάρκεια των προσπαθειών των μεταναστών να εισχωρήσουν στην χώρα μας υπήρξε ταυτόχρονη προσπάθεια αυτών που βρίσκονται εντός Ελλάδος να ταξιδέψουν το βράδυ και να βρεθούν στα σύνορα για να «συμπαρασταθούν» σε αυτούς που προσπαθούν με τις Ευλογίες της Τουρκίας (Στήριξη από Αστυνομία και Στρατό)  να περάσουν τα σύνορα ,καθώς επίσης υπάρχει έντονη δραστηριότητα (ξεσηκωμός) στις δομές φιλοξενίας.

Στον Σταθμό Λαρίσης η Ελληνική αστυνομία απέτρεψε σχεδόν 400 άτομα που προσπαθήσανε να ταξιδέψουν με το τρένο προς Αλεξανδρούπολη για να βρεθούνε στα σύνορα.

Η οικονομία της Τουρκίας κρέμεται από μία κλωστή

Στην Κων/πολη οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης και για την παρουσία χιλιάδων μεταναστών από όλα τα μουσουλμανικά κράτη.

Θέλει να αποσυμφορήσει την Χώρα του από όλο αυτόν τον οικονομικό όλεθρο που σε συνδυασμό με τις απώλειες του Πολέμου στην Συρία έχει φέρει τον Ερντογάν στα σχοινιά .

Τί ποιο Εύκολο επικοινωνιακό κόλπο να εξημερώσει τα Πλήθη εντός της Τουρκίας από αυτό της Ελλάδος…

Ιστορικά η Ελλάς ήταν Πάντα ο Μεγάλος Αντίπαλος της Τουρκίας.

Πάντα ήταν το Εμπόδιο στην δημιουργία Νέας  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του ΝεοΟθωμανισμού που είναι και το Ονειρο του Ερντογάν να γίνει ο «Νέος» Κεμάλ.

 

     

error: Content is protected !!