Πέντε θάλαμοι αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ 1 1024x498 1
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πέντε έγιναν οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου, αφού χθες στον ένα ήδη διαμορφωμένο θάλαμο προστέθηκαν άλλοι τέσσερις, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορωνοϊου, παρά το γεγονός ότι το Αχιλλοπούλειο δεν είναι Νοσοκομείο αναφοράς. Οι τέσσερις θάλαμοι δημιουργήθηκαν χθες, ενώ υπήρχε ήδη ένας διαμορφωμένος θάλαμος αρνητικής πίεσης.

KEN 1

H αρνητική πίεση σε έναν θάλαμο-δωμάτιο εμποδίζει την έξοδο του αέρα από την πόρτα και από τον εξαερισμό. Είναι πλήρως απομονωμένος και με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουροι οι γιατροί ότι ένας ιός που μεταδίδεται μέσω του αέρα, δεν θα «ξεφύγει» μέσα στο νοσοκομείο. Όλοι αυτοί οι θάλαμοι διαθέτουν δική τους τουαλέτα, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για την ασφαλή μεταφορά των ύποπτων κρουσμάτων σε αυτούς (από πού θα διέλθουν οι ασθενείς, σε ποια ασανσέρ θα μπουν κ.λπ.).

Οι συγκεκριμένοι θάλαμοι μοιάζουν αρκετά με τους θαλάμους των ΜΕΘ, διαθέτουν εξοπλισμό για διασωληνώσεις και μόνιτορ που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών κλπ. Διευθυντές κλινικών , διευθυντές Κέντρων Υγείας, διευθυντές νοσηλευτικών υπηρεσιών, διευθυντές ΠΕΔΥ και μονάδων υγείας μετείχαν χθες σε σύσκεψη στην Λάρισα όπου δόθηκαν οδηγίες. Εκείνο που επισημάνθηκε δεόντως είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένα ανθρώπινο λάθος γιατί αυτό θα σημάνει διασπορά του ιού.

 

 

πηγη

error: Content is protected !!