Στο περιφερειακό συμβούλιο η ολοκλήρωση του Φράγματος στο Αγιονέρη

tsiimigkas

Επερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο έκανε η παράταξη “Η Θεσσαλία της καρδιάς μας” για την ολοκλήρωση του φράγματος του Αγιονερίου.

Αναλυτικά αναφέρει: «Η Θεσσαλία έχει ανάγκη εδώ και τώρα από συγκεκριμένα έργα, όχι  από «θα» ή υποσχέσεις που χάνονται στο βάθος του χρόνου. … Το φράγμα μαζί με το αρδευτικό δίκτυο είναι απολύτως αναγκαία για την επαρχία Ελασσόνας, η οποία μπορεί και πρέπει να είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων με επωνυμία, τόσο γεωργικών όσο και κτηνοτροφικών.»  Αυτά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2010.

Όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν από την εγκατάλειψη του ημιτελούς έργου, έχουν λάβει χώρα πολλές επερωτήσεις, τόσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο στη Βουλή σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς έμειναν μόνο οι υποσχέσεις  στους κατοίκους της περιοχής.

Με βάση τη δεδομένη περιβαλλοντική κατάσταση στη Θεσσαλία, η ολοκλήρωση του φράγματος του Αγιονερίου θεωρείται απαραίτητη για την βιώσιμη – οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Ελασσόνας καθώς και για την ανάδειξη περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων, με δεδομένο ότι όταν ολοκληρωθεί, δύναται να ταμιεύσει 13-15 εκατ. κυβικά μέτρα πολύτιμου νερού.

Στα πλαίσια αυτά:

Επερωτάται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Για ποιο λόγο δεν έγινε η μελέτη σκοπιμότητας, όπως είχατε δεσμευθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο  2018, για τη βιωσιμότητα του έργου και ποια είναι η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής για την τύχη του ημιτελούς έργου του φράγματος Αγιονερίου, με δεδομένο ότι έχουν δαπανηθεί πάνω από 10 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα.”

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!