Συγκέντρωση της Ένωσης Γυναικών και του ΕΚΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λάρισα (φωτο)

DSC 0784 mera gynaikas 780x405
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συγκέντρωση της Ένωσης Γυναικών Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα.

Μεταξύ άλλων τονίστηκαν:

«Σήμερα, το περιεχόμενο της 8ης Μάρτη είναι πιο σύγχρονο από ποτέ. Σήμερα που τα δικαιώματά μας τσακίζονται το ένα μετά το άλλο από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών μας.

Σήμερα που μας καλούν να συμβιβαστούμε με τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, με το να πληρώνουμε από τους πενιχρούς μισθούς μας  για την υγεία μας, τα φάρμακα μας και τα εμβόλια των παιδιών μας.

Να  συμβιβαστούμε με το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του καθενός μας. Να συμβιβαστούμε με το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας και την ισοπέδωση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής, του δικαιώματος μας στην ξεκούραση.

Σήμερα που μας καλούν να συμφιλιωθούμε με την ανακύκλωση της ανεργίας, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, με αποτέλεσμα να μπαίνουν εμπόδια στις νέες γυναίκες στο δικαίωμα τους στη μητρότητα.

Να συμφιλιωθούμε με την έλλειψη κρατικών μέτρων πρόληψης και προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία. Με μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, σε μαγνήτη επιθέσεων και σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επιθέσεων σε βάρος άλλων λαών, αλλά και σε μια απέραντη «φυλακή» για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά».

Συγκέντρωση της Ένωσης Γυναικών και του ΕΚΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λάρισα (φωτο)Συγκέντρωση της Ένωσης Γυναικών και του ΕΚΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λάρισα (φωτο)Συγκέντρωση της Ένωσης Γυναικών και του ΕΚΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λάρισα (φωτο)Συγκέντρωση της Ένωσης Γυναικών και του ΕΚΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λάρισα (φωτο)Συγκέντρωση της Ένωσης Γυναικών και του ΕΚΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λάρισα (φωτο)Συγκέντρωση της Ένωσης Γυναικών και του ΕΚΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Λάρισα (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!